vineri, noiembrie 22, 2024
AcasăSocialDaniel Hanganu a obținut titlul de „Elevul Anului” la Gala Excelenței în...

Daniel Hanganu a obținut titlul de „Elevul Anului” la Gala Excelenței în Educație! Profesoara Cornelia Fiscutean: „Munca din spatele acestei reușite este una uriașă” – FOTO

[ad_1]

Daniel Hanganu, elev la Colegiul Național Iași, a fost desemnat „Elevul Anului” la Gala Excelenței în Educație. Tânărul a obținut, anul trecut, medalia de aur la Olimpiada Internațională de Geografie, care a avut loc în Indonezia. Profesoara Cornelia Fiscutean îl descrie pe Daniel ca fiind un elev cu o curiozitate uriașă, a cărui muncă a dat roade.

„Elevul Anului”, desemnat la Gala Excelenței, este olimpic la geografie

Ieri, 16 februarie 2024, a avut loc Gala Excelenței în Educație, iar cel mai așteptat moment al evenimentului a fost decernarea premiului „Elevul Anului”, respectiv a distincției „Gheorghe Asachi” pentru mentorul acestuia.

Premiul pentru anul școlar 2022-2023 a fost acordat elevului Daniel Hanganu, de la Colegiul Național Iași, care s-a remarcat printr-un parcurs deosebit. Tânărul a obținut, anul trecut, medalia de aur la Olimpiada Internațională de Geografie, care a avut loc în Indonezia. Distincția a revenit profesorului său coordonator, Cornelia Fiscutean.

„Acest premiu reprezintă consecința a mulți ani de muncă, consecința a unei pasiuni pentru geografie care a început încă din gimnaziu și s-a materializat în rezultatele pe care le-am avut la olimpiade. Sunt mândru că am reușit să îl obțin”, spune Daniel Hanganu.

Pasiunea lui Daniel pentru geografie a pornit în momentul în care a descoperit un atlas pentru prima dată. Tânărul era fascinat de ceea ce vedea în interior, iar curiozitatea lui era din ce în ce mai mare.

„Pasiunea mea pentru geografie a pornit în momentul în care m-am uitat într-un atlas și am început șă-mi imaginez cum arată munții de acolo, câmpiile, râurile, oceanele, am fost foarte curios tot timpul. Tocmai pe această curiozitate a mea s-a pliat și profesoara Cornelia Fiscutean, iar de acolo a pornit totul. Deși cea mai mare parte a pregătirii pentru olimpiade se desfășoară individual, coordonarea este realizată de către domnii profesori Fiscutean”, mai spune Daniel Hanganu.

Deși este unul dintre cei mai buni elevi din lume la geografie, Daniel își dorește să urmeze studiile universitare în domeniul IT.

„În momentul în care am început să lucrez pentru geografie, cumva s-au deschis multe paranteze și eu voi închide unele dintre ele, cel puțin cele referitoare la performanță în mediul academic. Nu voi renunța niciodată la geografie complet și mereu va fi o opțiune. După ce voi termina liceul, cred că voi rămâne în Iași, aș vrea să studiez la Facultatea de Informatică din cadrul Universității «Alexandru Ioan Cuza» sau la Facultatea de Automatică și Calculatoare din cadrul Universității Tehnice «Gheorghe Asachi» din Iași”, spune Daniel Hanganu.

Performanțele deosebite ale soților Fiscutean, coordonatorii lotului olimpic al României la geografie

Cornelia Fiscutean a obținut titlul „Profesorul Anului” datorită implicării sale în lucrul cu elevii. Alături de soțul ei, Dorin Fiscutean, coordonează lotul României pentru olimpiada de geografie.

„Daniel este foarte docil, nu s-a plâns niciodată când am stat peste program. Este un elev deosebit și are o curiozitate pe care am descoperit-o încă din primul semestru al lui din clasa a V-a. Așa l-am descoperit pe el de fapt, prin natura întrebărilor pe care mi le adresa. Cred că o să ajungă la fel ca un alt olimpic de-al meu, care lucrează pe Inteligența Artificială, pentru a identifica soluții pentru a contracta schimbările climatice. El ar îmbina foarte bine geografia cu IT-ul pentru că vrea să urmeze această cale. Sunt foarte încântată pentru că este prețuită valoarea acestui copil. Munca din spatele acestei reușite este una uriașă”, spune Cornelia Fiscutean, profesor de geografie.

În cadrul Galei Excelenței în Educației au fost premiați cei 242 de elevi care au obținut premii și mențiuni la olimpiadele naționale și internaționale, dar și cei 198 de profesori care i-au îndrumat, împreună cu directorii celor 35 de școli.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments