sâmbătă, noiembrie 23, 2024
AcasăMondenDe ce apar arsurile la stomac și cum să scapi de ele

De ce apar arsurile la stomac și cum să scapi de ele

[ad_1]

Aproximativ 14% din populația lumii suferă de arsuri la stomac. De obicei, disconfortul dispare repede, dar unii oameni suferă de arsuri la stomac din nou și din nou.

Arsurile la stomac sunt o senzație neplăcută de arsură în piept, care poate urca pe gât și gât. Această afecțiune durează de la câteva minute la câteva ore, durerea se intensifică adesea după ce ați mâncat, seara, în poziție culcată sau când vă aplecați.

Arsurile la stomac pot fi o afecțiune foarte inofensivă. În majoritatea cazurilor, disconfortul apare atunci când acidul clorhidric din stomac intră în gât – acest lucru se numește reflux acid . Acest lucru se întâmplă din când în când cu fiecare persoană.

Refluxul acid poate fi considerat un răspuns normal al corpului la alcool, medicamente sau alimente prea dulci, grase sau picante. Utilizarea anumitor medicamente și alimente „grele” crește producția de acid clorhidric, pe care organismul îl folosește pentru a digera alimentele. Dacă vă aplecați brusc sau vă apucați de o muncă solicitantă fizic imediat după ce ați mâncat, acidul clorhidric poate pătrunde în gât sau gură din stomac.

Nu trebuie să luați medicamente pentru a reduce disconfortul . Această afecțiune trece rapid fără ajutor suplimentar, este suficient să vă schimbați în haine largi și să vă întindeți – astfel încât corpul să fie ridicat deasupra taliei.

Pentru a evita arsurile la stomac „inofensive” este simplu, urmați aceste reguli:

  • încercați să nu mâncați în exces, mai ales noaptea – este mai bine să mâncați mai des, dar astfel încât porțiile să fie mici;
  • evitați cantități mari de alimente grase și zaharate, precum și de alcool – atunci stomacul nu va produce exces de acid;
  • încercați să purtați haine largi – nu exercită presiune asupra stomacului și nu interferează cu procesele naturale de digestie;
  • renunta la fumat- nicotina irita stomacul si creste disconfortul.

Dacă arsurile la stomac apar frecvent, poate fi un simptom al unei afecțiuni a stomacului numită boală de reflux gastroesofagian .

Ce este boala de reflux gastroesofagian

Când mâncăm, mâncarea din gura noastră intră într-un tub muscular numit esofag. Mușchii din esofag încep să se contracte, deplasând bucata alimentară către stomac. Acest organ este un sac muscular, căptușit din interior de o membrană mucoasă și umplut cu acid clorhidric. În stomac, acidul clorhidric descompune alimentele în componente simple, deci este mai ușor de digerat. Procesul de digestie se termină în intestine, unde substanțele nutritive sunt absorbite încetul cu încetul, iar deșeurile sunt comprimate și apoi îndepărtate din corp.

În partea de jos a esofagului se află sfincterul inferior, un inel muscular care poate fi comparat cu ușa dintre esofag și stomac. Când înghițim, sfincterul se relaxează și alimentele intră în stomac. Imediat după aceea, sfincterul se contractă și „ușa” dintre stomac și esofag se închide. Ca urmare, conținutul caustic al stomacului nu intră în esofag și gură.

La unii oameni, sfincterul esofagian inferior nu funcționează corect – de exemplu, se relaxează chiar și atunci când persoana nu înghite. Ca urmare, conținutul stomacului intră în esofag și îl arde. Această afecțiune se numește boală de reflux gastroesofagian (GERD) .

Cum să scapi de arsurile la stomac

Pentru a înțelege cum să scapi de arsurile la stomac, trebuie să știi ce a provocat-o. Convulsiile rare cauzate de o încălcare a regimului sau a dietei la persoanele sănătoase nu necesită intervenție medicală specială și dispar rapid atunci când stilul de viață se schimbă.

Este o altă problemă dacă pacientul este îngrijorat de arsurile la stomac frecvente. Dacă aveți disconfort și niciun remediu pentru arsurile la stomac nu ajută sau dă un efect pe termen scurt, nu este nevoie să vă auto-medicați.

După un diagnostic cuprinzător, medicul poate recunoaște cât de mare este pericolul, răspunde la întrebare când este timpul să ia măsuri și care ar trebui să fie. Colectarea atentă a anamnezei, analiza reclamațiilor pacienților permit medicului să aleagă unul sau mai multe domenii prioritare de cercetare.

 

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments