De ce cade părul și ce poti să faci

215


Căderea părului este normală. În fiecare zi, fiecare dintre noi (desigur, cu excepția celor cheli) pierde de la 50 la 100 de fire de păr. Acesta este un grup destul de impresionant, dar nu ar trebui să fie alarmant.

Este o altă chestiune când de fiecare dată când rămâne pe pieptene un grup de dimensiuni înspăimântătoare sau, și mai rău, pe cap îți apar pete chele. Este important să ne dăm seama de unde a venit atacul.

1. Îți lipsesc proteinele

Lipsa de proteine ​​din dietă este calea corectă realizați ca părul să devină subțire și fragil, încetinește creșterea și începe să cadă.

Cu un stil de viață sedentar, trebuie să mănânci cel puțin 1,2 g de proteine ​​pe kilogram de greutate pe zi . Dacă jucați sport, această valoare crește la 1,6-2 g.

2. Corpul tău este sărac în fier

Apare deficitul de fier de multe ori. Are o serie de simptome , inclusiv oboseală nemotivată, apatie, unghii fragile și căderea părului. Sunteți cu siguranță în pericol dacă vă place vegetarianismul sau încercați să limitați cantitatea de carne din dieta dumneavoastră.

3. Ai un dezechilibru de vitamine

Dezavantaj vitaminele B și D sau un exces de vitamine A și E pot duce la anumite modificări ale organismului. Unul dintre simptomele acestui fapt este căderea severă a părului.

5. Vă confruntați cu stres prelungit.

Aflarea relației cu bucătarul sau un mic scandal în microbuz cu siguranță nu va face ca părul să cadă activ. În acest caz, vorbim despre suprasolicitare psihologică cronică.

Poate vă confruntați cu pierderea sau boala cuiva drag. Poate că un membru al familiei, un coleg sau un șef vă pune presiune în fiecare zi. Din păcate, există suficiente opțiuni și, în orice caz, stresul cronic nu duce la nimic bun. Căderea părului este unul dintre cele mai inofensive simptome.

6. Ați experimentat un șoc fizic grav

O fractură, o intervenție chirurgicală, un accident de mașină și, uneori, chiar și o gripă severă se pot recurge la căderea părului. Stresul fizic face becurile intră în faza de pierdere. De obicei, acest efect devine vizibil la 3–6 luni după leziune.

7. Ați slăbit prea mult

Fiziologii consideră că pierderea bruscă în greutate este un tip de șoc fizic grav. Și dacă o dietă severă a dus la o scădere a greutății corporale, atunci, cel mai probabil, corpul dumneavoastră a primit și mai puține vitamine și substanțe nutritive, cu consecințele corespunzătoare asupra părului.

Căderea părului, împreună cu pierderea în greutate vizibilă, pot fi un semn al unei tulburări alimentare, cum ar fi bulimia sau anorexia .

8. Ai devenit recent mamă

Căderea părului la femeile aflate în travaliu este foarte frecventă. Confruntat cu el până la 50% dintre femei. În timpul sarcinii, corpul are niveluri crescute de estrogen, care, printre altele, are o caracteristică curioasă: accelerează creșterea părului și face firele să se lipească bine în foliculii de păr. Din acest motiv, femeile însărcinate au adesea părul luxos, pe care îl puteți chiar scoate în publicitate.

Cu toate acestea, după naștere, nivelul de estrogen scade. O mamă proaspăt coaptă începe să piardă nu doar numărul obișnuit de fire de păr, ci și pe cele care ar fi trebuit să cadă în timpul sarcinii. Și pare amenințător.

9. Ești bărbat

Căderea părului afectează doi bărbați din trei cu vârsta peste 60 de ani. Dar pentru unii acest proces neplăcut afectează mult mai devreme.

De vină este o combinație de gene și hormoni sexuali masculini. Cel mai adesea arată așa: primul care formează pete chel deasupra tâmplelor, linia părului începe să semene cu litera M. În plus, procesul progresează, afectând zona de deasupra frunții și coroanei.


Sursa: bzi.ro