duminică, iulie 21, 2024
AcasăNationalDecizie scandaloasă a CFR: În Trenul Regal va fi organizată o petrecere...

Decizie scandaloasă a CFR: În Trenul Regal va fi organizată o petrecere cu alcool și lăutari

Decizie scandaloasă a CFR: În Trenul Regal va fi organizată o petrecere cu alcool și lăutari

[ad_1]

Bătaie de joc la adresa unuia dintre simbolurile naționale! Trenul Regal a ajuns să fie închiriat, de către CFR, pentru a găzdui, de Ziua Națională, o petrecere „clasică – mişto”, cu şpriţuri şi lăutari. Așa cum e și normal, decizia a revoltat Casa Regală când a aflat că în trenul istoric va avea loc acest eveniment.

Lăutarii din Taraf de Haidouks promit un chef de zile mari, pe 1 decembrie, în vagoanele elegante în care patru generații ale familiei regale au trăit momente istorice.

Organizatorii dau asigurări că petrecerea va fi rafinată, cu vinuri scumpe şi brânzeturi fine, dar şi cu preparate din carne la proţap sau la ceaun. Mai mult, au ţinut să nuanţeze că lăutarii sunt unii celebri, care au concertat şi la Scala din Milano.

Casa Regală a reacţionat însă vehement când a aflat ce se va întâmpla în Trenul Regal. Iar afişul evenimentului, pe care apar Regele Ferdinand Întâi şi Regina Maria alături de lăutari, a pus gaz pe foc.

„Este, din punctul meu de vedere, o blasfemie să se facă astfel de acţiuni în Trenul Regal şi nu consider că poate fi închiriată istoria României. Cu siguranţă dezaprob total ceea ce se întampla acum, pentru că trenul regal l-a condus pe Regele Mihai pe ultimul drum, la Curtea de Argeş, şi acum, după cinci ani de zile, vedem că se întâmplă astfel de evenimente”, a declarat Ion Tucă, directorul Administrației Proprietăților Regale.

„Să vezi că se organizează astfel de evenimente este trist, tocmai în anul centenarului încoronării a celui care a comandat trenul, marele Rege Ferdinand I.

Sper ca cineva să îşi ceară iertare de la Majestatea Sa Principesa Margareta, Custodele Coroanei, şi de la întreaga Românie”, a susținut Adrian Niculescu, istoric.

Societatea Feroviară de Turism CFR SA este în insolvență, fiind controlată de administratorul judiciar Gabriel Iorgulescu. Contactat de Antena 3 CNN, acesta a transmis că vagoanele vor fi folosite pentru transportul celor 80 de invitați din Gara CFR Băneasa, până în Gara CFR Sinaia și înapoi.

Cu toate acestea, organizatorul evenimentului susține că acești invitați vor fi primiți cu preparate tradiționale și un taraf. Prețul biletului a costat 500 de euro.

În plin scandal, Societatea Feroviară de Turism CFR, cea care a închiriat Trenul Regal unui firme, tace mâlc, la fel ca şi organizatorul petrecerii private, cu 80 de invitaţi.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments