Demisia de miercuri de la șefia Camerei Deputaţilor a lui Ludovic Orban va complica jocurile politice! Îşi va face, fostul președinte PNL, un nou partid politic?

42


Miercui, 13 octombrie 2021, Ludovic Orban îşi va prezenta demisia de la şefia Camerei Deputaţilor. Acest act ar părea că o să complice şi mai mult jocurile politice. Fostul președinte PNL ar putea anunţa, tot miercuri, înfiinţarea unei noi forţe politice.

BZI.RO a prezentat în exclusivitate faptul că Ludovic Orban ar fi în negocieri cu Cristian Diaconescu, președintele PMP, pentru stabilirea unei forţe politice de dreapta.

Ludovic Orban va demisiona de la șefia Camerei Deputaţilor

Așa cum a anunţat marţi, Ludovic Orban îşi va depune astăzi mandatul de șef al Camerei Deputaţilor. Ideea de demisie a fost anunţată înainte de Congresul PNL când, fostul președinte, şi-a prezentat intenţia de a renunţa la funcţia politică dacă va pierde alegerile.

Termenul de 15 zile a trecut, iar Ludovic Orban a făcut o declarație spunând că se va ţine de cuvânt şi îşi va depune mandatul:

„Voi demisiona din funcția de președinte al Camerei Deputaților mâine (n.red miercuri) la ora 12.00”, a anunțat marți Ludovic Orban.

De altfel, Ludovic Orban şi-a depus, formal, mandatul a doua zi după ce a pierdut alegerile, spunând că îi acordă 15 zile președintelui Florin Cîțu pentru a crea o majoritate care să pună în locul lui un alt membru PNL, existând riscul că funcţia să ajungă la PSD.

„Demisia nu e pe termen nelimitat la dispoziția domnului Cîțu. Dacă în maximum 15 zile demisia nu va fi depusă la Camera Deputaților, la finalul acestei perioade îmi voi depune eu, personal, demisia. Este o decizie irevocabilă pe care o voi pune în practică”. a susţinut la acea dată Ludovic Orban.

Ludovic Orban nu a pierdut ocazia, în intervenția de marți de a lansa un atac la adresa președintelui Klaus Iohannis spunând că propunerea lui Dacian Cioloș pentru funcția de premier este un joc la cacealma.

Mișcarea pe care o face Ludovic Orban ar putea complica și mai mult jocurile politice din România, mai ales în contextul în care Dacian Cioloș a anunțat că miercuri se va întâlni cu premierul demis, Florin Cîțu pentru a negocia o eventuală susținere PNL în Parlamentul României.

Ludovic Orban ar putea anunța formarea unei noi forțe politice

Ludovic Orban a declarat marţi că, odată cu depunerea mandatului va face mai multe anunţuri. Sursele politice au afirmat faptul că fostul președinte PNL ar putea anunţa formarea unui nou partid politic format din parlamentarii care l-au susţinut. De altfel, BZI.RO a prezentat în exclusivitate un scenariu care ar duce la crearea unei forţe politice puternice de dreapta. Așadar, Ludovic Orban ar fi vorbit cu Cristian Diaconescu (PMP) pentru crearea unei alianţe şi transformarea PMP-ului într-o forţă politică de dreapta cu reprezentare în Parlament.

Vă aducem aminte faptul că PMP a ratat la mustață accederea în Parlamentul României dar la nivel local, după numărul de consilieri judeţeni, locali şi primari, este a treia forţă politică din România, după PSD și PNL.


Sursa: bzi.ro