Don Juan din Mureș a fost condamnat la închisoare după ce i-a trimis luni în şir femeii dorite flori şi mesaje

268


Se pare că un şofer de TIR din Mureș este bun de plată după ce acesta a trimis luni în și femeii dorite, flori și mesaje de dragoste. Instanţele din judeţul Mureș nu s-au lăsat înduplecate de amorez și l-au condamnat la plata unei amenzi usturătoare, iar în lipsa plăţii, la închisoare.

Dosarul instrumentat de instanţele din judeţul Mureș poate fi un exemplu de limită intre hărțuire și curtarea unei femei. Dosarul s-a aflat doi ani pe mesele judecătorilor iar decizia adoptată de curând este una definitivă şi irevocabilă.

Amorezul i-a trimis luni de zile mesaje de dragoste și flori femeii iubite

Conform Judecătoriei Luduș, un bărbat, șofer de TIR s-a îndrăgostit de o tânără care lucra la un restaurant din oraș. Acesta a fost trimis în judecată pentru hărţuire, iar instanţele l-au condamnat pe amorez la plata a 3.000 de lei, amenda penală. În caz în care şoferul nu achita suma într-un termen prevăzut de lege, aceşti bani se vor transforma în zile de închisoare, mai concret, 150 de zile.

Pe lângă suma de 3.000 de lei, hărțuitorul trebuie să îi active victimei, cu titlu de daune morale, suma de 10.000 de lei pentru starea de temere provocată de acesta. Din păcate pentru el, amorezul va trebui să păstreze distanţa faţă de victimă. Concret, instanţele au hotărât ca șoferul de TIR nu are voie să se aproprie la o distanţă mai mică de 200 de metri de femeie sau de locuinţa acesteia.

Sentinţa pronunţată recent de Curtea de Apel Mureş este definitivă.

Îndrăgostit lulea, șoferul de TIR a fost reclamat la poliţie de tânără

Șoferul de TIR s-a îndrăgostit lulea de o tânără care lucra la un restaurant din oraş. Povestea de dragoste a început în 2018. Când a văzut că gluma se îngroaşă, iar hărţuitorul nu renunţa la insistenţe, tânăra l-a reclamat pe bărbat în primăvara anului 2019. Aceasta le spunea oamenilor legii ca bărbatul o urmăreşte pe stradă, la domiciliu, la locul de muncă, îi trimite mesaje pe reţelele de socializare şi că, din aceste considerente, îi este frică pentru integritatea corporală.

Totuşi, femeia a ignorat mesajele venite de la bărbat. În cele din urmă, văzând că hărţuitorul cunoaşte multe detalii despre ea şi despre familia acesteia, i-a transmis şoferului că nu doreşte să aibă de-a face cu el.

Tânăra le-a spus anchetatorilor că bărbatul a început să o urmărească şi să îi trimită, aproape zilnic, la locul de muncă, buchete de flori însoţite cu diverse scrisori de dragoste. Tot în aceeaşi perioadă, bărbatul o urmărea la locul de muncă. Acesta îşi parcă maşina în aproprierea restaurantului şi apoi stătea şi urmărea să vadă ce face tânăra. În cele din urmă, şoferul s-a prezentat în fata tinerei spunând că el este autorul mesajelor de dragoste şi că doreşte, galant, să o conducă cu maşina de la locul de munca până la domiciliu.

De frică, tânăra a acceptat ca bărbatul să o conducă acasă

Conform anchetatorilor, tânăra le-a spus că a acceptat propunerea de a fi condusă acasă de bărbat. Totuşi, acest lucru s-a datorat fricii pe care femeia o avea faţă de inculpat. Interesant este faptul că, la un momentdat, bărbatul a dus-o într-o pădure pe tânăra şi i-a propus să facă sex. Speriată, femeia a refuzat, moment în care şoferul de TIR i-a explicat că nu doreşte neapărat să facă sex şi ca o iubeşte:

”Persoana vătămată susţine că a acceptat această propunere din cauza presiunii pe care inculpatul o punea asupra sa şi, timp de aproximativ două săptămâni, inculpatul a condus-o pe persoana vătămată, cu maşina să, de la locul de muncă din oraşul Iernut, la domiciliu în oraşul Luduş. Acest lucru s-a întâmplat până la plecarea în cursă în străinătate a inculpatului, care este şofer de tir. Aceasta a mai declarat că, în cursul lunii august 2018, inculpatul a început să o caute din nou. Într-o seară, când persoana vătămată a urcat în maşina inculpatului, acesta a dus-o într-o pădure, în apropierea oraşului Iernut, unde i-a propus să întreţină relaţii intime, dar persoana vătămată a refuzat şi i-a cerut să o lase în pace, iar inculpatul i-a spus că nu îşi doreşte neapărat să întreţină relaţii intime şi că o iubeşte”, se menţionează în rechizitoriul procurorilor.

În faţa anchetatorilor, bărbatul şi-a asumat greşeala şi a solicitat să fie judecat prin procedura acordului de recunoaştere. Nu a fost de acord cu obligarea privind plata daunelor morale, pe care le-a considerat nejustificate.


Sursa: bzi.ro