[ad_1]
Dacă ești o gospodină desăvârșită și te afli în căutarea unor feluri de mâncare fără carne, ai nimerit cum nu se poate mai bine! În acest articol, ți-am pregătit două rețete senzaționale, care te vor face să te lingi pe degete.
Mâncarea fără carne este ideală pentru persoanele care țin post, dar și pentru cele care s-au decis să adopte un regim pe bază de plante. În ciuda faptului că nu au ingrediente de origine animală, aceste preparate au un gust deosebit și pot fi consumate în orice moment al zilei. Este vorba despre cartofii boierești pe pat de ciuperci și morcov dulce și despre tocana de vinete cu roșii și măsline (bine-cunoscuta Caponata Siciliana).
Iată cum se prepară cele două feluri de mâncare și de ce ingrediente ai nevoie.
Feluri de mâncare fără carne. Rețete gustoase și simplu de preparat
Așa cum am precizat, astăzi îți vom dezvălui secretele a două rețete cu un gust senzațional, care te vor face să le prepari iar și iar.
Cartofi boierești pe pat de ciuperci și morcov dulce
Pentru prepararea celor mai buni cartofi boierești, ai nevoie de: trei-patru cartofi roșii mari, cam de aceeași dimensiune, 300 de grame de ciuperci, doi morcovi, două roșii, un ardei gras roșu, o ceapă, patru căței de usturoi, o legătură de mărar, o legătură de pătrunjel, ulei de măsline, oțet balsamic alb sau oțet de mere, sare și piper după gust.
Spală foarte bine cartofii și pune-i la fiert cu tot cu coajă. În oală pune și o linguriță de sare și o jumătate de linguriță de zahăr. Adaptează cantitățile în funcție de câte porții îți dorești să obții. Adaugă și morcovii în același vas, iar după ce legumele au fiert, pune-le într-o strecurătoare și trece-le sub un jet de apă rece. În acest fel, vor deveni mai ferme și se vor tăia mai ușor. Curăță coaja cartofilor, apoi încearcă să îi tai feliuțe, dar doar pe jumătate, cât să se formeze un acordeon.
Pasul următor presupune să tai ciupercile și să le rumenești ușor într-o tigaie încinsă. La final, adaugă și doi căței de usturoi, tăiați felii, cât să își lase aroma. Ia tigaia de foc și adaugă morcovii tăiați rondele. Pune și puțin pătrunjel verde tocat și amestecă ușor, pentru a nu se sfărâma morcovii fierți. Ia amestecul și așează-l pe un platou. Peste acest pat de legume, trebuie să pui cartofii boierești.
Între timp, taie mărunt roșiile, ardeiul gras și ceapa, adaugă totul într-un bol și pune și doi căței de usturoi feliați. Din patru linguri de ulei de măsline, două linguri de oțet, piper, sare și mărar prepară un dressing, pe care să îl pui peste legumele tăiate. Amestecă bine, pentru a se întrepătrunde aromele și cu rezultatul obținut împănează cartofii, introducând între felii câte o linguriță de salată mărunțită. Dressingul rămas se va pune peste amestecul de ciuperci cu morcovi.
Tocană de vinete cu roșii și măsline: Caponata Siciliana
Pentru această tocană ai nevoie de: două vinete, patru roșii, 200 de grame de măsline verzi, o ceapă mare, o tulpină de apio (poate fi înlocuită cu țelina), doi căței de usturoi, o lingură de pastă de roșii, o lingură de oțet din vin, o linguriță de oregano, piper și sare după gust, busuioc proaspăt și ulei de măsline.
Primul pas în prepararea acestei rețete este să tai vinetele cuburi, să le dai cu sare și să le pui la rumenit într-o tigaie încinsă. Scoate vinetele rumenite pe o farfurie, pe care ai pus un șervețel absorbant. Apoi, taie ceapa și călește-o în două linguri de ulei de măsline, împreună cu tulpina de apio tăiată rondele mici. Nu uita, ca în acest pas, să adaugi o linguriță de oregano, usturoiul tăiat felii și pasta de roșii.
Pentru a se curăța ușor de coajă, este suficient să introduci roșiile în apă fierbinte. Apoi, mărunțește-le și pune-le în tigaie, peste ceapa călită. Opțional este să adaugi și o jumătate de linguriță de zahăr, pentru a echilibra gustul și aciditatea, dar și o linguriță de oțet. Acum a venit momentul să adaugi și măslinele verzi. Lasă sosul la foc mic aproximativ 15 minute, cât să dea în clocot. În final, pune sare și piper după gust, apoi adaugă busuioc proaspăt. Acoperă tigaia, mai las-o să stea 10 minute, iar, între timp, prăjește câteva felii de pâine prăjită. Preparatul se recomandă a se servi la temperatura camerei.
Poftă bună!
[ad_2]