vineri, mai 10, 2024
AcasăCulinarEclere la tavă. Rețeta marilor bucătari pentru un desert rafinat

Eclere la tavă. Rețeta marilor bucătari pentru un desert rafinat

[ad_1]

Dacă vrem să îi cucerim pe cei dragi cu un desert aromat, spectaculos și extrem de gustos, ideale sunt niște eclere la tavă. Acestea necesită mai mult timp de preparare și ceva îndemânare în bucătărie, însă rezultatul va fi pe măsura așteptărilor. Dacă ținem cont de câteva trucuri simple, vom obține niște eclere la tavă delicioase și făcute la noi acasă. Iată rețeta marilor bucătari pentru un desert rafinat.

Eclere la tavă

Când vine vorba de desert, gospodinele se întrec în tot felul de rețete. Dacă vrem să ne încântăm papilele gustative cu un adevărat deliciu, ideale sunt niște eclere la tavă. Pentru acest desert avem nevoie de ingrediente alese cu grijă, de pricepere în bucătărie și de câteva trucuri ale marilor bucătari, iar succesul culinar va fi garantat.

Eclerele făcute la tavă sunt aromate, cremoase și au un aspect deosebit, fiind perfecte de servit la mesele festive. Pe lângă acestea, putem face pentru cei dragi și o prăjitură cu blat de biscuiți. Pentru iubitorii de deserturi rafinate, gustoase și aromate ideală este o prăjitură cu foi și cremă de lămâie.

Prăjitura cu cremă de lămâie are o savoare deosebită, iar dacă adăugăm câteva arome inedite, la final vom obține un desert irezistibil.

Eclerele la tavă sunt preferate de mulți dintre noi și pot fi pregătite la mesele festive alături de alte deserturi alese.

Rețeta cu care vei pregăti un desert cremos și aromat

Pentru aluatul de eclere vom avea nevoie de 200 ml de apă, 100 ml de ulei, sare, 100 g de făină și 3 ouă. Pentru crema de vanilie vom folosi 4 gălbenușuri, 150 g de zahăr, 500 ml de lapte, 8 g de gelatină, sare, vanilie și 300 ml de smântână. Pentru a pregăti frișca vom avea nevoie de 250 ml de smântână, o lingură de zahăr pudră și 3 picături de zeamă de lămâie. Pentru decor vom folosi 50 ml de smântână pentru frișcă și 50 g de ciocolată neagră.

Mai întâi se prepară aluatul de eclere.  Într-o cratiță se pune apa apoi uleiul și un strop de sare. Când apa începe să fiarbă se toarnă făina și se amestecă continuu pentru a nu se forma cocoloașe. Când compoziția de aluat este aproape gata, se adaugă ouăle, se mixează și se ia de pe foc apoi se lasă la răcit. Aluatul obținut se pune într-o tavă unsă cu ulei și se întinde foarte bine. Aluaul trebuie ridicat pe pereții tăvii. În cuptorul preîncăzlit se pune tava și se coace aluatul timp de 15 minute. Se scoate aluatul și se răstoarnă pe un blat de lemn.

Următorul pas constă în prepararea cremei. Se pune gelatina la hidratat. Într-un bol se pune smântâna pentru frișcă și se mixează foarte bine. Laptele se pune la foc mic împreună cu esența de vanilie. În altă cratiță se pun gălbenușurile împreună cu zahărul peste care se adaugă un praf de sare. Se toarnă treptat și făina, apoi laptele cald cu vanilie. Se pune compoziția la fiert la foc mic și se amestecă constant până când se îngroașă.

Când este gata se răstoarnă crema într-un vas și se lasă la răcit. Se pune și gelatina, apoi se adaugă smântâna pentru frișcă și ciocolata. Se amestecă din nou până când obținem o cremă delicioasă. Ultimul pas constă în asamblarea prăjiturii. Se pune blatul în tavă, se întinde crema de vanilie apoi se adaugă frișca cu glazura de ciocolată. Se pune desertul la rece pentru câteva ore apoi se scoate și se feliază pentru a fi servit.

Eclerele la tavă pot fi decorate cu sos de ciocolată sau cu frișcă. Acest desert este rafinat și aromat, fiind ideal la zilele festive și nu numai. Eclerele făcute la tavă sunt gustoase, aromate și pe placul multora dintre noi.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments