joi, ianuarie 16, 2025
AcasăSocialEducație inovativă la Liceul Teoretic „Ion Neculce” din Târgu Frumos

Educație inovativă la Liceul Teoretic „Ion Neculce” din Târgu Frumos

[ad_1]

Provocările societății actuale, digitalizarea, durabilitatea și incluziunea necesită ,la nivelul învățământului preuniversitar, demersuri educaționale de anvergură, astfel încât Liceul Teoretic „Ion Neculce” din Târgu Frumos a inițiat de la începutul acestui an școlar o strategie instituțională prin care și-a propus să răspundă nevoilor-cheie ale celor 828 de elevi și 57 de profesori ai școlii, pentru aceste probleme de interes în plan național și european.

În anul școlar 2023-2024, școala implementează proiectul nr. 2023-1-RO01-KA122-SCH-000134992, „Educația de valoarE+, un puzzle 3D: DIGITALIZARE, DEZVOLTARE durabilă, DIVERSITATE pentru INCLUZ!UNE”, aprobat pentru finanțare de către Comisia Europeană cu 19670 Euro, în cadrul Apelului Național la propuneri de proiecte 2023 Erasmus+, Acțiunea-cheie 1 – proiecte de mobilitate, Educație școlară, de scurtă durată, fără acreditare.

Educație inovativă la Liceul Teoretic „Ion Neculce” din Târgu Frumos

Echipa de management a proiectului și-a propus ca obiective creșterea promovabilității la Bacalaureat, diminuarea nivelului de anxietate socială a elevilor în mediul școlar și optimizarea strategiei instituționale de dezvoltare durabilă.

Zece profesori ai instituției vor participa la 3 cursuri  de formare continuă în Spațiul European de Educație:

  • Interactive ICT-Based, Digital and Web Tools for an Effective Blended, Flipped and Cooperative Learning (Bruxelles, Belgia, 6-10.11.2023);
  • Preventing and Intervening in (Cyber)Bullying (Strasbourg, Franța, 22-27.01.2024);
  • Eco – Friendly Classroom: Environment & Ecology in the Digital Age (Chantilly, Franța, 11-15.03.2024).

Cei zece beneficiari direcți vor deveni multiplicatori ai informațiilor accesate și vor contribui la sporirea impactului proiectului prin formarea unui număr de cel puțin 40 de profesori din școală.

În corelație cu obiectivele proiectului, este prevăzută, de asemenea, desfășurarea unei serii de activități antrenante și inovative pentru elevii și profesorii școlii: Clubul de dezvoltare personală „Atitudine la altitudine”, proiectul eTwinning „EcoFriendly School”, blogul cu resurse educaționale „Education for ValuE+”, o campanie de sensibilizare cu privire la reducerea amprentei de carbon.

Pe lângă furnizorii de formare continuă, Enjoy Italy, Europass Teacher Academy și L.E.A.R.N. Institute și diferite școli europene, la nivel local, în scopul îndeplinirii obiectivelor proiectului instituției, s-au alăturat următorii parteneri educaționali asociați: Inspectoratul Școlar Județean Iași, Europe Direct Iași, Casa Corpului Didactic „Spiru Haret” Iași.

În anul 2023, Anul European al Competențelor, proiectul „Educația de valoarE+, un puzzle 3D: DIGITALIZARE, DEZVOLTARE durabilă, DIVERSITATE pentru INCLUZ!UNE” este o oportunitate inedită de dezvoltare profesională, dat fiind faptul că integrarea noilor tehnologii ale informației și comunicării aduce un plus de valoare calității actului educațional, iar racordarea protagoniștilor din sala de clasă, elevi și profesori, la realitățile societății actuale diminuează diferențele dintre generații și crește gradul de motivație al elevilor pentru învățare.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments