Este ceaiul verde bun pentru tratarea bolilor de pancreas? Ce spun medicii?

154


Băuturile obținute din ceai verde sunt foarte sănătoase dar când utilizați acest ceai pentru pancreatită, ar trebui să aveți grija. Este recomandabil să consultați medicul înainte de a utiliza, deoarece cu această boală poate să apară complicații grave dacă neglijați tratamentul prescris. Mulți experți consideră această băutură este chiar necesară în tratarea bolilor legate cu pancreasul. Ceaiul verde a fost considerat, foarte mult timp, o băutură minune care poate să trateze toate afecțiunile.

Cum se folosește ceaiul pentru pacienții cu probleme cu pancreasul?

Principala întrebare care îi interesează pe pacienți este dacă este posibil să beți ceai verde dacă aveți probleme cu pancreasul. Răspunsul dat de majoritatea specialiștilor este pozitiv, dar trebuie respectate anumite reguli. Dacă probleme cu pancreasul sunt nedureroase atunci puteți să beți fară nici-o problemă dar acesta se schimbă radical dacă apar durerile.

Medicii recomandă consumul de ceai verde dimineața și după-amiază, întotdeauna după masă. Seara nu este recomandat să beți această băutură, deoarece poate provoca insomnii. În plus, merită să respectați unele reguli:

  • cumpărați numai ceai de înalta calitate
  • este necesar să preparați ceaiul înainte de consum;
  • preparați ceaiul cu o consistență slabă;
  • băutura finită nu trebuie diluată cu lapte sau zahăr.

În plus, oricare dintre soiurile ceai, atunci când este preparată corespunzător, conține o cantitate imensă de vitamine, minerale, substanțe nutritive de care organismul are nevoie atât de mult în momentul luptei sale împotriva bolilor. Mulți dintre experți recomandă această băutură că agent profilactic pentru patologiile legate de tractul gastro-intestinal, precum și pentru orice boli ale pancreasului, nu numai pancreatită.

Ceaiul verde cu aditivi este indicat pentru pacienții cu pancreatită?

Un număr mare de soiuri ceai sunt cunoscute în lume. Pentru că ceaiul verde să fie benefic pentru pancreas, trebuie să știți dacă poate fi consumat în combinație cu aditivi precum scorțișoară, iasomie, citrice uscate. Experții recomandă că, dacă adăugați ierburi și condimente, să o faceți cu măsură.

Este posibil să utilizați o băutură cu lămâie, care elimină toxinele din corp și are un efect tonic general, precum și cu iasomie.

Cel mai adesea, infuzia de ceai de iasomie este consumat de persoanele care urmează așa-numită dietă foamei, care durează cel puțin douăzeci de zile. Având în vedere faptul că este o perioadă dificilă, o astfel de băutură nu permite dezvoltarea de complicații și exacerbări în organism și, de asemenea, menține microflora corpului într-o stare aproape normală, sau mai bine zis, în stadiul de remisie.

Ceaiul verde este indicat pacienților cu colecistită?

Mulți dintre cei care sunt susceptibili la inflamația pancreasului suferă periodic de inflamație a vezicii biliare, adică colecistită. Atât în primul, cât și în al doilea caz, se recomanda respectarea strictă a dietei, astfel încât să nu existe complicații pe parcursul evoluției bolii. Deci, ceaiul verde cu colecistită este o parte integrantă a dietei.

Regulile de utilizare sunt similare cu cele care se aplică persoanelor care suferă de pancreatită, cu toate acestea, în cazul colecistitei, este posibil să se utilizeze o băutură cu adăugarea de condimente, ierburi, lapte și citrice. Se crede că, în acest caz, ceaiul verde își mărește calitățile benefice și afectează și mai bine corpul uman.


Sursa: bzi.ro