Este dăunător să folositi gene false?

233


Se crede că punerea genelor false este o procedură sigură și inofensivă care se poate face fără prea multe probleme. Se pare că avantajele extensiei genelor sunt evidente: aspectul devine mai expresiv, nu este nevoie să folosiți rimel în fiecare zi, puteți merge la sport și puteți înota în piscină fără teamă și, în general, arătați bine cu un machiaj minim. Dar această procedură are dezavantaje și efecte secundare?

Desigur, astfel de reacții negative nu se manifestă întotdeauna, ci numai dacă producatorul a încălcat algoritmul de construcție, a folosit produse de calitate scăzută (uneori fără să știe el însuși) și dacă o persoană are o intoleranță individuală la substanțele care sunt utilizate în timpul procedurii.

La ce riscuri va expuneti cand va extindeți genele

Aproape întotdeauna, cu extensiile de gene, există riscul de dermatită de contact – ca reacție a corpului la componentele care alcătuiesc lipiciul, sau la materialul din care sunt fabricate genele artificiale. Iritația poate fi acută și poate apărea imediat sau poate începe la câteva zile după procedură.

  • Formaldehida, care face parte din lipici, poate provoca o reacție alergică: lacrimare, descuamarea pielii pe pleoape, pierderea parțială sau completă a genelor, care este adesea reversibilă cu un tratament în timp util.
  • Genele prea groase inhibă îndepărtarea bacteriilor și a sebumului din zona ochilor, ceea ce poate duce la infectarea pleoapelor.
  • Supraîncărcarea prelungită a propriilor gene cu greutatea celor extinse poate face ca genele să cadă și să încetinească sau să oprească creșterea celor noi. În dermatologie, există un diagnostic pentru acest fenomen: alopecia areata.
  • Pe fondul dermatitei și al unei reacții alergice, populația acarianului demodex poate crește , pentru care zona pleoapelor și spațiile dintre gene sunt un habitat preferat. Demodex complică semnificativ tratamentul dermatitei: este, de asemenea, necesar să se utilizeze medicamente locale antiparazitare.

Pentru unii, extensia genelor poate fi o procedură complet inofensivă. Dar acest lucru nu este întotdeauna cazul. Prin urmare, înainte de a face procedura, cântăriți cu atenție toate argumentele pro și contra și fiți pregătiți pentru eventualele dificultăți.

 

 


Sursa: bzi.ro