vineri, martie 29, 2024
AcasăSocialExamenul național de Bacalaureat s-a încheiat! Cum au arătat subiectele de la...

Examenul național de Bacalaureat s-a încheiat! Cum au arătat subiectele de la ultima probă scrisă

[ad_1]

În județul Iași, la ultima testare din cadrul examenului de Bacalaureat, au fost prezenți 4.845 de candidați, din totalul de 4.926 de candidați înscriși pentru această probă. Cei care au optat pentru geografie. la proba la alegere. au avut de interpretat harta mută a reliefului din România

Nu au participat la proba susținută astăzi 81 de candidați și nu a fost eliminat niciun elev.

Cei care au ales geografie, psihologie sau filosofie au avut de reflectat asupra unor concepte ca relief, emoții și condiția umană.

Rezultatele finale vor fi afișate pe 1 iulie 2022.

 Foaie in mana unui barbat
Absolvenții au susținut ultima probă scrisă

Cum au arătat subiectele la ultima probă scrisă

 Stilou pe fișă
Harta mută a Europei a trebuit să fie analizată de candidați

Subiectele la geografie, de la examenul de Bacalaureat, adresate tuturor candidaților ce au ales să susțină ultimul examen la această disciplină, s-au axat pe cunoașterea tipurilor de climă din România, dar și a reliefului. În prima parte, harta mută a Europei a trebuit să fie analizată, luând în calcul aspecte ca identificarea orașelor capitală, dar și a unor anumite fluvii.

La subiectul al doilea, grilele despre relief, râuri și tipurile de roci din țară au reprezentat subiecte de examen. Ultimul subiect s-a concentrat pe aflarea unor valori speciale, spre exemplu amplitudinea termică anuală și valoarea unei suprafețe cultivate cu cereale.

În ceea ce privește varianta de la psihologie, tinerii au avut de rezolvat un subiect pe baza unui fragment din autobiografia lui Michelle Obama. Funcțiile limbajului, dar și tipurile de emoții au costituit subiectece ce au trebuit abordate.

La al treiela subiect, după lecturarea unui text, candidații au fost nevoiți să interpreteze comportamentul unui personaj regăsit în narațiune, dar și să facă trimitere la o cunoscută teorie din psihologie.

O altă materie care s-a bucurat de atenția adolescenților, filosofia, i-a pus pe candidați în situația în care a fost indicat să dezbată problematica naturii umane. La una dintre cerințe, elevii au avut de scris două caracteristici ale naturii umane pe baza unui fragment din „Politica” de Aristotel.

 Fata scriind
La Filosofie, la una dintre cerințe, elevii au avut de scris două caracteristici ale naturii umane

Calendarul activităților următoare

 Tanara facand poza la afisier
Anul trecut, județul Iași a ocupat locul al doilea în topul orașelor cu cele mai multe note de 10

Având în vedere că unul dintre cele mai importante examene din viața tinerilor a luat sfârșit, tot ceea ce a mai rămas de făcut este ca după afișarea primelor rezultate, în cazul în care aceștia sunt nemulțumiți de notele obținute, trebuie să meargă pentru a depune contestații.

Afișarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 27 iunie până la ora 12:00, iar contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun sau transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 1 iulie, în prima parte a zilei.

“Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ: recunoașterea, echivalarea sau susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale; susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea și obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise”, a declarat Antonina Bliorț, purtătorul de cuvânt al Ispectoratului Școlar Județean Iași.

Anul trecut, județul Iași a ocupat locul al doilea în topul orașelor cu cele mai multe note de 10, obținute la examenul național de Bacalaureat. În plus, de cele mai multe ori, la ultima probă scrisă se obțin cele mai bune rezultate.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments