[ad_1]
În Parcul Copou, pe simezele Galeriei „La Gard”, Casa de Cultură a Municipiului Iași „Mihai Ursachi” a organizat o expoziție de fotografii subacvatice realizate printre cei mai periculoși prădători ai oceanelor! Melci de mare fără cochilie, diavoli de mare, rechini albaștri, anghile de grădină și alte specii de animale marine, fotografiate direct în arealul natural. Atât ieșenii, cât și turiștii din alte județe pot descoperi ce se ascunde în adâncurile universului marin la Expoziția de Fotografie Subacvatică „Get Closer”, realizată de artistul fotograf Alin Miu
Expoziția de Fotografie Subacvatică „Get Closer”, organizată de Casa de Cultură a Municipiului Iași „Mihai Ursachi”, pe simezele Galeriei „La Gard” din Parcul Copou, ascunde în spatele fotografiilor povestea misterioasă a universului marin. Alin Miu, artistul fotograf și autorul expoziției, a dezvăluit reporterilor „BZI” detalii picante din spatele imaginilor subacvatice! Acesta a călătorit în diferite colțuri ale lumii pentru a realiza fotografii inedite direct în habitatul natural al animalelor marine. Bineînțeles, artistul fotograf a trecut și prin provocări periculoase, din dorința de a realiza cadre perfecte cu cei mai periculoși prădători ai oceanelor! Fotograful a călătorit în zone ale lumii precum: Thailanda, Grecia, Mexic, Egipt, Malta, Bali, Africa etc. Alin Miu are o experiență în fotografia subacvatică de peste 15 ani și a făcut peste 1.000 de scufundări în oceanele și mările lumii, la adâncimi cuprinse între 5 și 40 de metri.
Care este povestea din spatele fotografiilor subacvatice? Detalii picante din expedițiile artistului fotograf Alin Miu
Ieșeanul Alin Miu conduce agenția Aquavita din oraș și este pasionat de fotografiile subacvatice. Artistul călătorește în toate colțurile lumii pentru a-și hrăni pasiunea și pentru a împărtăși publicului detalii misterioase din adâncurile universului marin. Cu o experiență de peste 15 ani în domeniu, Alin Miu a avut parte și de numeroase provocări periculoase în aventurările sale din adâncurile oceanelor.
„Unul dintre avertismenele naturii este că, dacă un animal marin este prea frumos sau prea colorat, înseamnă că este periculos sau veninos!”, a punctat Alin Miu, artistul fotograf.
Prin intermediul planșelor fotografice realizate de artist, publicul poate călători printre corali, rechini, pisici de mare, bancuri de sardine, diavoli de mare, dar și pe lângă epavele unor ambarcațiuni erodate de timp și apă. Profesionalismul artistului nu constă doar în cunoștințele despre tehnicile de fotografie subacvatică, ci și în cunoștințe despre animalele acvatice pe care își dorește să le fotografieze, precum și despre modul în care trebuie să interacționeze cu acestea.
” În Azoria am fotografiat rechinul albastru, care este denumit și «câinele de mare», pentru că se comportă ca un cățel. Subiectul meu a fost foarte curios și s-a apropiat destul de mult, el își vedea reflexia în camera de fotografiat, moment în care a început să se împingă în obiectivul aparatului! M-am luptat să-l îndepărtez de mine”, a punctat Alin Miu.
Care este mesajul transmis de artistul fotograf Alin Miu, prin intermediul Expoziției de Fotografie Subacvatică „Get Closer” din Parcul Copou?
Prin pasiunea sa pentru imaginile subacvatice, Alin Miu surprinde frumusețea vieții marine, atât din punct de vedere estetic, cât și etic, promovând respectul față de biosistem și protejarea acestuia. Mesajul pe care artistul fotograf intenționează să-l transmită atât ieșenilor, cât și turiștilor este unul impresionant!
„Încurajez oamenii să vină cât mai aproape de viața subacvatică! Animalele sălbatice ar trebui să fie vizionate, studiate în mediul lor natural și nu în grădini zoologice sau acvarii. Pentru orice pasionat de universul marin, ar fi mai bine pentru întregul ecosistem acvatic ca animalele să fie văzute direct în habitatul lor natural și în condiții de siguranță!”, susține Alin Miu, artistul fotograf.
De asemenea, artistul a recunoscut că este pasionat din copilărie de mediul acvatic și a făcut primul curs „Open Water” în Croația, la Marea Adriatică, acesta fiind primul nivel de calificare pentru scufundările recreaționale. Alin Miu a expus publicului, pe simezele Galeriei „La Gard” din Parcul Copou, 22 de fotografii subacvatice inedite, iar vizitatorii pot admira gratuit expoziția, în perioada 9-29 august 2021.
Într-o ediție anterioară, „BZI” a prezentat un articol despre o incitantă expoziție de pictură, organizată la Palatul Culturii din Iași.
[ad_2]