luni, decembrie 23, 2024
AcasăSocialFacultatea de Ingineria resurselor animale și alimentare – noua denumire a Facultății...

Facultatea de Ingineria resurselor animale și alimentare – noua denumire a Facultății de Zootehnie

[ad_1]

Facultatea de Zootehnie din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară ”Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USAMV) își va schimba denumirea în Facultatea de Ingineria resurselor animale și alimentare.

Solicitarea conducerii acestei facultăți a primit deja aprobarea Senatului USAMV Iași în ultima ședință ordinară, de săptămâna trecută. Astfel, în hotărârea Senatului numărul 125, din 6 noiembrie 2020, este stipulată ”aprobarea schimbării denumirii Facultății de Zootehnie în Facultatea de Ingineria resurselor animale și alimentare – Lb. română; Faculty of Food and Animal Sciences – Lb. engleză”.

”Având în vedere modificările majore din structura ofertei educaționale și a numărului de studenți pe programe de studii în cadrul facultății, îndeosebi dezvoltarea programelor de licență Controlul și expertiza produselor alimentare și Inginerie și management în alimentație publică și agroturism, în momentul actual considerăm că denumirea facultății nu mai este reprezentativă. Ne dorim diversificarea ofertei educaționale prin înființarea de noi programe de studii care să răspundă cerințelor pieței muncii și evoluției societății, cum ar fi specializările de masterat Management în industria ospitalității (HoReCa), Managementul proiectelor în domeniul agroalimentar, Animale de companie, sport și laborator și altele”, a declarat decanul facultății, prof. univ. Dr. Ioan Mircea Pop.

Cu gândul pregătirii de specialiști pentru viitor, schimbarea denumirii se impune și datorită evoluției societății bazate pe sustenabilitate, dar și a profesiei care se dezvoltă în permanență odată cu evoluția tehnologiilor.

”Perspectiva creșterii animalelor pe termen lung în concordanță cu evoluția durabilă a societății umane bazate pe bioetică, biodiversitate, ecologie și protecția mediului și a formelor de viață, bunăstarea omului și a animalelor va conduce la schimbări majore de preferințe ale consumatorilor și producătorilor de produse animale, cu tendințe spre obținerea de alimente de tip animal prin metode moderne, biotehnologice, de laborator, fără exploatarea și/sau sacrificarea unor efective extrem de mari, consumatoare de resurse alimentare și poluante; animalele vor fi crescute și protejate de om promovând o relație de simbioză și sustenabilitate. Aceste aspecte ar trebui să se reflecte în programele de studii propuse în viitor de facultatea noastră, îndeosebi într-o viitoare structură instituțională orientată spre Științele vieții”, a mai punctat prof. univ. Dr. Ioan Mircea Pop.

Solicitarea de schimbare a denumirii va fi înaintată Ministerului Educației și Cercetării care va genera modificările legislative necesare pentru ca noua titulatură să fie înregistrată oficial.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments