miercuri, ianuarie 22, 2025
AcasăCulinarFasole uscată. Trucuri culinare pentru a găti ingredientul

Fasole uscată. Trucuri culinare pentru a găti ingredientul

[ad_1]

Într-o dispută dintre fasolea uscată și cea din conservă, destul de ciudat dar prioritatea rămâne a fi întotdeauna a acesteia din urmă. Oamenii preferă fasolea conservată deoarece nu este nevoie să efectueze manipulări complexe cu aceasta. Astfel, trebuie doar să scurgeți lichidul și să o clătiți și puteți începe să gătiți în ingredientul în orice mod convenabil.

Pe când ingredientul în forma sa uscată este o cu totul altă poveste. Nu se prepară în grabă. Este nevoie de atenție, timp și răbdare. Dar toate eforturile și așteptarea obositoare sunt mai mult decât răsplătite prin utilitatea și gustul ei. În plus, fasolea uscată are o textură mai delicată și mai aromată decât omologii lor din conserve. Procesul de preparare a fasolei uscate pare doar dificil. De fapt, totul este simplu și, pentru a nu întâmpina dificultăți cu gătitul, merită să țineți cont de câteva mici trucuri culinare.

o farfurie cu fasole si o lingura in ea
Pentru fasole, este imposibil să se specifice un timp clar de gătire

Fasole uscată. Cum să grăbești gătitul acesteia

Simpla idee că pregătirile pentru gătitul fasolei ar trebui începute cu o zi înainte îi descurajează pe mulți să le gătească. Cu toate acestea, acest pas este extrem de important, iar această cantitate minimă de muncă pe care o puteți face în avans va grăbi foarte mult gătitul a doua zi.

Astfel, pentru a găti felul de mâncare puneți fasolea într-un castron și acoperiți cu suficientă apă. Apa trebuie să acopere fasolea cu câțiva centimetri lăsând-o peste noapte. Dacă fasolea se lasă la macerat mai mult de 12 ore, este mai bine sa bagi vasul la frigider și după jumătate din timpul de înmuiere trebuie să schimbi apa.

o tigaie cu fasole si doua felii de paine prajita in ea alaturi de o lingura de lemn
Pe lângă sare, în apă pot și trebuie adăugați diverși aditivi aromatici

Dacă ați uitat să înmuiați fasolea din timp, puteți folosi metoda rapidă. Puneți fasolea într-o oală, acoperiți cu apă, aduceți la fiert, apoi acoperiți oala și opriți focul. În această formă, fasolea trebuie lăsată să se înmoaie în apă fierbinte timp de cel puțin o jumătate de oră. Apoi, rămâne doar să schimbați apa pe una rece, să adăugați sare și puteți trece la gătit.

În fasole se pot distinge două părți umplutura interioară și coaja. Cu o fierbere rapidă, amidonul umflat va încălca integritatea cochiliei și, ca urmare, în loc de fasole, veți obține terci. Pentru a nu călca pe această greblă, fierbeți fasolea strict la foc moderat, evitând fierberea, și adăugați puțină sare în apă înainte de gătire. Apa cu sare vă permite să faceți coaja mai moale, așa că chiar dacă fasolea a crescut în volum, acestea vor rămâne intacte. Când sunteți gata să începeți să gătiți, transferați fasolea înmuiată din castron într-o cratiță, acoperiți cu apă rece, sare și puneți la foc moderat.

Ce condimente trebuie adăugate în felul de mâncare pentru un gust deosebit. Timpul necesar pentru gătire

Pe lângă sare, în apă pot și trebuie adăugați diverși aditivi aromatici. Gustul fasolei se va dezvălui într-un mod cu totul diferit dacă adaugi ceapă, usturoi, eșalotă sau ardei iute, precum și câteva ierburi proaspete precum rozmarin, salvie, dafin și cimbru. Cu orice aditivi aromatici, un fel de mâncare familiar va dobândi un nou gust și o aromă delicioasă.

o tigaie cu fasole uscata pe o masa
Dacă ați uitat să înmuiați fasolea din timp, puteți folosi metoda rapidă

Pentru fasole, este imposibil să se specifice un timp clar de gătire. În funcție de varietatea de fasole și de metoda de gătit, aceasta va varia. Soiurile roșii durează cel mai mult să se gătească. Cu cât boabele sunt înmuiate mai mult timp, cu atât vor deveni mai moi și vor absorbi mai uniform apa în timpul gătirii. În medie, într-o cratiță largă, fasolea înmuiată în prealabil este gătită de la 40 de minute la 1 oră. Este mai bine să verificați gradul de pregătire prin degustare, fasolea finită trebuie să fie fragedă, dar nu fiartă.

Fasolea uscată fiartă nu trebuie servită imediat. Poate fi depozitată și folosită pentru a găti diverse feluri de mâncare în loc de conserve. Este perfect pentru a fi adăugată în salate si chiar sosuri pentru pui sau pește. Pentru asta, transferați într-un recipient și lăsați fasolea la frigider până la utilizare sau congelare. Este bine să știi că fasolea conține deja amidon, fiind aromată, așa că ingredientul este perfect pentru a fi adăugat la supe, mâncare de leurdă scăzută, tocane din vinete sau chiar sosuri.

fasole uscata
Dacă fasolea se lasă la macerat mai mult de 12 ore, este mai bine sa bagi vasul la frigider

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments