[ad_1]
Zeci de oameni au creat un adevărat altar pentru femeia care a fost ucisă de patronul unui magazin din București. Tânăra, care era însărcinată în luna a patra, a fost omorâtă după ce fiica patronului i-a spus acestuia că ar fura din încasări
Pe baza acestei informații și fără să existe vreo dovadă, bărbatul, în vârstă de 72 de ani, a decis să-i ceară explicații. Numai că schimbul de replici a devenit violent, moment în care acesta a luat o drujbă și a ucis-o, apoi a înjunghiat-o cu un cuțit.
Atacul a durat mai puțin de 10 minute. Criminalul a mers apoi la polițe și s-a predat.
„Compartimentul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti aduce la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
La data de 07.12.2023, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București au pus în mișcare acțiunea penală împotriva unui inculpat, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de omor.
În baza mijloacelor de probă administrate, procurorii au reținut, în esență, următoarea situație de fapt:
În data de 07.12.2023, în intervalul orar 09.29 – 09.38, aflându-se în interiorul unui magazin alimentar din mun. București, sector 3, inculpatul, un bărbat de 72 de ani, i-a aplicat victimei, angajată a magazinului, în vârstă de 23 de ani, mai multe lovituri de cuțit, provocându-i multiple plăgi înjunghiate în diferite zone ale corpului, iar prin folosirea unei drujbe i-a provocat mai multe plăgi tăiate în regiunea cervicală, acte de violență care au provocat decesul victimei.
Inculpatul a fost reținut pentru 24 de ore, fiind sesizat judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul București cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Cercetările sunt continuate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Direcția Generală de Poliție a Municipiului București – Serviciul Omoruri.
Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale și dispunerea măsurilor preventive reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se arată într-un comunicat al procurorilor.
[ad_2]