Florin Cîțu refuză să demisioneze. Theodor Stolojan: „Trebuie să discutăm aceste lucruri în partid”

53


Surse politice transmis că actualul președinte PNL, Florin Cîțu, împreună cu prim-vicepreședinții partidului au avut, în această seară, o ședință la Vila Lac.

Sursele din PNL susțin că astăzi, odată cu întoarcerea în țară din vizita oficială din Statele Unite ale Americii în calitate de președinte al Senatului României, Florin Cîțu a avut o întâlnire crucială cu cei 4 prim-videpreședinți: Gheorghe Flutur, Lucian Bode, Rareș Bogdan și Iulian Dumitrescu. În cadrul întâlnirii, i-a fost cerută demisia lui Florin Cîțu.  Acesta ar fi refuzat să demisioneze din funcția de președinte al PNL, potrivit surselor din partid.

Zeci de președinți de organizații PNL au semnat o scrisoare prin care cer demisia lui Florin Cîțu

Miercuri s-a aflat că zeci de președinți de organizații PNL au semnat o scrisoare prin care cer demisia lui Florin Cîțu din fruntea partidului. Liderii liberali îl vor pe premierul Ciucă în funcția de președinte al PNL.

Potrivit surselor din PNL, alături de Florin Cîțu mai sunt organizațiile din Arad, Constanța, Argeș, Timiș, Gorj și Sectorul 3. Joi, în cursul zilei, mai mulți lideri ai PNL au ieșit public susținând nevoia schimbării lui Cîțu din funcția de președinte.

În discuțiile de la Vila Lac, Florin Cîțu i-ar fi acuzat pe prim-vicepreședinți că și-au mințit colegii de partid spunând că au susținerea lui Klaus Iohannis.

Theodor Stolojan a transmis că schimbarea conducerii trebuie discutată în cadrul formațiunii

Europarlamentarul liberal Theodor Stolojan a declarat, joi, întrebat dacă se impune o schimbare la nivelul conducerii PNL, că acest lucru trebuie discutat în cadrul formaţiunii.

„Trebuie să discutăm aceste lucruri în partid. Şi cu cât mai repede, cu atât mai bine”, a spus Stolojan, la sediul central al PNL.

El a subliniat că problemele din PNL trebuie rezolvate în interiorul partidului.

„Partidul e o instituţie, nu e o persoană, o instituţie care are reguli democratice şi care prevăd cum trebuie acţionat în momentul în care apar din partea unora sau altora anumite propuneri sau sunt nemulţumiţi. Avem reguli stabilite şi îmi pare rău că există aceste luări de poziţie în mass media înainte de a proceda la aplicarea regulilor prevăzute de statutul PNL. Când există oameni nemulţumiţi în partid avem proceduri. Asta e democraţia şi acesta este avantajul democraţiei, că are mijloace prin care să rezolve aceste probleme. (…) Nu e bine să ieşi în mass media cu asemenea probleme care trebuie rezolvate potrivit procedurilor democratice ale acestei instituţii, care se cheamă partid politic”, a spus Stolojan.

El a arătat că a fost invitat la sediul PNL la un eveniment de socializare. Florin Cîțu împlinește 50 de ani pe 1 aprilie.


Sursa: bzi.ro