[ad_1]
Dacă vrem să îi surprindem pe cei dragi cu ceva dulce, ideale sunt niște fursecuri cu untură, fragede și gustoase. Acestea se fac foarte ușor, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, ne vom încânta papilele gustative cu niște fursecuri aromate și savuroase. Fursecurile cu untură pot fi pregătite la mesele festive, dar și ori de câte ori vrem să ne bucurăm de gustul unui desert ca în vremea copilăriei. Iată rețeta bunicii pentru un desert de casă delicios.
Fursecuri cu untură, fragede și gustoase
Când vine vorba de desert, gospodinele se întrec în tot felul de rețete gustoase și spectaculoase. De la prăjiturile de casă rafinate și cu un aspect inedit până la deserturile tradiționale precum deliciosul pandișpan, toate sunt pe placul multora dintre noi. Pentru iubitorii de deserturi ca în vremea copilăriei putem pregăti un savuros chec cu ciocolată sau câteva fursecuri cu untură, fragede, gustoase și aromate.
Delicioasele fursecuri cu untură pot fi făcute simple sau cu gem, după preferințe. Acest desert poate fi pregătit la ceas aniversar alături de alte prăjituri savuroase și cremoase.
Fursecurile pot fi servite dimineața împreună cu o cafea aromată, dar și ori de câte ori vrem să ne încântăm papilele gustative cu un deliciu ca în vremea copilăriei. Pentru savuroasele fursecuri avem nevoie de câteva ingrediente și de un plus de imaginație, iar la final succesul culinar va fi garantat.
Cum să pregătești acasă un desert savuros după rețeta bunicii
Pentru a pregăti niște fursecuri cu untură delicioase vom avea nevoie de 500 g de făină, 3 ouă, 8 linguri de untură, 1 cană cu zahăr, 1 linguriță de amoniac stins cu oțet și coajă rasă de lămâie. Pentru glazură vom folosi 4 linguri de apă, 4 linguri de zahăr, 1 lingură de cacao, 50 g de margarină, esență de rom și fulgi de cocos sau fulgi de ciocolată.
Într-un bol mare se amestecă ouăle, untura și zahărul până când obținem o compoziție omogenă și spumoasă. Se adaugă ulterior amoniacul stins cu puțin oțet, coaja rasă de lămâie și făina. Se amestecă foarte bine până când toate ingredientele se încorporează.
Aluatul obținut se dă prin mașina de tocat și se pune în forma pentru fursecuri. Fursecurile cu untură se așază într-o tavă unsă cu puțină untură, la distanță între ele să nu se lipească. Se pun fursecurile la cuptor timp de 30 de minute până când acestea capătă pe margini o culoare ușor maronie.
Când sunt gata, se scot fursecurile din cuptor și se lasă la răcit, timp în care pregătim glazura. Într-o oală se pune la foc apa împreună cu zahărul până ce dau în clocot, apoi se adaugă cacaoa și margarina. Se amestecă foarte bine până când se obține o glazură fină și cremoasă. Fursecurile se decorează cu glazura fierbinte, iar pentru un aspect deosebit putem pune deasupra și fulgi de cocos. Cu siguranță vom obține niște fursecuri delicioase și pe placul tuturor celor de la masă.
Fursecurile cu untură sunt fragede și aromate, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, la final ne vom încânta papilele gustative cu un desert de casă irezistibil. Fursecurile pot fi pregătite și la mesele festive alături de alte prăjituri delicioase.
[ad_2]