Furtuna a făcut prăpăd la Focșani. Acoperișul unui bloc a fost luat de vânt, iar copacii căzuți au distrus mașini

42


Municipiul Focşani s-a aflat, vineri seară, sub avertizare cod portocaliu şi au fost ploi torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi grindină, relatează News.ro. În urma furtunii, mai mulţi arbori au fost doborâţi, unii peste autoturisme. Totodată, au fost acoperişuri luate de vânt.

Astfel, un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Focşani intervine pentru degajarea unui acoperiş căzut peste 2 autoturisme pe str. Dornişoarei, un alt echipaj de descarcerare intervine pentru îndepărtarea unui copac căzut peste un autoturism pe str. 8 martie.

De asemenea, pompierii lucrează pentru degajarea unei străzi blocate de un copac, dar şi pentru evacuarea apei de la subsolul unui bloc.

„În urma fenomenelor meteorologice prognozate cu cod portocaliu în intervalul orar 18,45 – 20,00, manifestate prin averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi grindină, în municipiul Focşani, un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Focşani intervine pentru degajarea unui acoperiş căzut peste două autoturisme pe strada Dornişoarei, un echipajul de descarcerare intervine pe strada 8 martie pentru degajarea unui copac căzut peste un autoturism şi pe strada 1 Decembrie pentru înlăturarea unui copac căzut pe carosabil”, a precizat ISU Vrancea.

Potrivit pompierilor, un alt echipaj a intervenit pe bulevardul Bucureşti, pentru evacuarea apei de la subsolul unui bloc.

Situaţia cauzată de fenomenele meteo extreme este în dinamică.


Sursa: bzi.ro