[ad_1]
Gala Excelenței în Educație, ediția a IX-a, s-a desfășurat joi, 15 decembrie 2022, la BCU Iași. Un moment a fost dedicat recunoașterii publice a partenerilor care au susținut dezvoltarea sistemului de învățământ preuniversitar ieșean. Nucleul evenimentului a fost reprezentat de premierea elevilor olimpici ai unităților de învățământ ieșene, dar și a profesorilor îndrumători
Gala Excelenței în Educație, ediția a IX-a, a devenit un eveniment de tradiție pentru a celebra bucuria reușitei. Elevii olimpici ieșeni și profesorii acestora au fost premiați joi, 15 decembrie 2022, de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Iași. Evenimentul a avut loc în aula Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu” Iași, atmosfera de sărbătoare fiind susținută de momente artistice realizate de elevii și profesorii Colegiului Național de Artă „Octav Băncilă”. În acest context, a fost vernisată expoziția de artă plastică „Expresivități artistice”.
Luciana Antoci: „Este firesc să prețuim excelența”
În cadrul evenimentului desfășurat la Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” Iași s-a celebrat excelența. Un loc aparte îi revine recunoașterii publice a performanțelor managerilor școlari ieșeni, dar și ale partenerilor care au susținut constant dezvoltarea sistemului de învățământ preuniversitar ieșean.
„Ne propunem să aducem în fața dumneavoastră profiluri excepționale ale școlii ieșene. Un moment al galei a fost dedicat partenerilor instituționali și agenților economici care s-au implicat în viața școlii preuniversitare și, de asemenea, obiectivelor transformate în rezultate remarcabile, prin consecvență, prin studiu, prin efort și prin spirit competițional. Ediția a IX-a a Galei Excelenței 2022 este dedicată elevilor care au reușit să înfrângă pandemia și constrângerile generate de criza sanitară și să reia, în această primăvară, tradiția competițională ieșeană. Este firesc să prețuim excelența și să-i punem în valoare pe cei care sunt cu adevărat excepționali”, declară Luciana Antoci, inspector școlar general Iași, care adaugă că dincolo de efortul și dăruirea pe care le depun atât elevii, cât și profesorii, tot ceea ce înseamnă olimpiadă școlară sugerează și un sentiment de satisfacție și de bucurie a împlinirii.
Elevii olimpici, premiați la Gala Excelenței în Educație, ediția a IX-a
Agenda evenimentul a fost una nuanțată, aducând diverse momente în atenția ieșenilor, precum lansarea volumului „Iași, oraș al școlilor. Album” sau recunoașterea publică a partenerilor care au susținut constant dezvoltarea sistemului de învățământ preuniversitar ieșean. Cel mai important eveniment a fost premierea elevilor olimpici și a profesorilor dăruiți.
La Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori, medalia de aur a fost obținută de Stoleru Radu, elev în clasa a VIII-a. Profesorul îndrumător este Budeanu Cristian Cătălin.
Daniel Nicolae Hanganu a obținut medalia de aur la Olimpiada Internațională de Geografie de la Paris, elev în clasa a X-a, la Colegiul Național din Iași, profesorul îndrumător fiind Fiscuteanu Mihaela. Andrei Ferenciuc a obținut medalia de aur la Olimpiada Internațională de Geografie pentru Europa, acesta fiind elev în clasa a XI-a, la Colegiul Național „Costache Negruzzi”, al cărui profesor îndrumător a fost Simona Iancu.
Medalia de aur la Olimpiada Internațională de Astronomie și Științele Spațiului pentru Juniori a fost obținută de Andreea Boldureanu, clasa a IX-a, de la Colegiul Național Iași, ce a avut-o Carmen Cristina Brânză ca profesor coordonator.
Gala Excelenței în Educație, ediția a IX-a, se bazează pe susținerea performanței elevilor în școlile ieșene, astfel că premierea acestora reprezintă un moment important în fiecare an.
[ad_2]