sâmbătă, iunie 22, 2024
AcasăSocialGIS sau Sisteme de Informare Geografice, o nouă provocare în parteneriat european...

GIS sau Sisteme de Informare Geografice, o nouă provocare în parteneriat european pentru profesorii Colegiului „Unirea” din Pașcani

[ad_1]

În perioada 27-31 august 2023, s-a desfășurat a doua mobilitate a proiectului GIS for Gist of Europe, din cadrul parteneriatelor pentru cooperare pe domeniul educație școlară – KA 220. Proiectul abordează problematica schimbărilor climatice prin includerea sistemelor de informare geografică SIG (GIS) în programele școlare din aria curriculară Științe.

Locul întâlnirii a fost în frumosul oraș Gent, din Belgia, la Facultatea de Geografie a Universității din Gent.

Partenerii prezenți la întâlnire au reunit reprezentanți a cinci țări europene: Belgia (EuroGeo), Letonia (Riga Secondary School No. 25), Spania (Universidad de Zaragoza), Turcia (Yenilikçi Eğitim Derneği) și România (Colegiul Tehnic de Căi Ferate ,,Unirea’’ Pașcani).

Colegiul „Unirea” din Pașcani a fost reprezentat de profesorii Brînză Cristina, Vatavu Adriana și Bădăluță Dragoș.

Activitatea de formare a avut în prim-plan prezentarea unor instrumente și resurse de învățare cu GIS, date despre climă și simboluri, folosind GIS, prin intermediul unor resurse educaționale (DigCompEdu, center for data innovation, proiectul Bio-Maps, Dashboard,. StoryMaps cu ajutorul ArcGIS).

Obiectivele mobilității vizează introducerea GIS în învățare și stimularea interacțiunii dintre elevi, facilitând totodată transferul practicilor de protejare a mediului în viața de zi cu zi, pentru a contribui la combaterea schimbărilor climatice.

Scopul acestei mobilități a partenerilor proiectului GIS For Gist of Europe (KA 220) a țintit aspectele teoretice și practice ale predării folosind sistemele de informare geografice (GIS).

Totodată s-au stabilit etapele viitoare ale proiectului.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments