miercuri, ianuarie 22, 2025
AcasăCulinarGogoșari umpluți cu carne. Rețeta tradițională știută doar de bunica

Gogoșari umpluți cu carne. Rețeta tradițională știută doar de bunica

[ad_1]

Gogoșari umpluți cu carne delicioși și suculenți vor fi savurați de toată familia ta la prânz și la cină, fără excepție. Cei mai buni ardei pentru acest fel de mâncare sunt ardeii grași. Aceștia sunt fermi, mari și cărnoși.

Serviți acest fel de mâncare fierbinte cu smântână, maioneză cu conținut scăzut de grăsimi sau sos de usturoi. Cei cărora le place o masă mai consistentă pot fi servite cu câteva felii de pâine neagră sau de secară. Gogoșarii umpluți sunt delicioși mai ales cu un pahar de vin roșu de casă. Pentru a pregăti acest fel de mâncare absolut delicios veți avea nevoie de carne de miel în cantitate de 400 grame,  orez aproximativ 150 grame, ardei gras în cantitate de 3-5 bucăți. De asemenea, veți avea nevoie de  morcovi în cantitate de 0,5 bucăți, ceapă o bucată, ulei vegetal aproximativ 1,5 linguri și sare 0,5 lingurițe. Pentru a condimenta umplutura folosiți piper negru măcinat și frunză de laur 2-3 bucăți.

Gogoșari umpluți cu carne. Pașii în pregătirea deliciului

Pentru a pregăti gogoșari umpluți se prepară ingredientele enumerate. Clătiți mielul în apă, tăiați-l în cuburi mici sau tocați-l prin mașina de tocat carne. Se încinge o tigaie, se toarnă uleiul și se pune mielul în ea.

Se prăjește în ulei timp de 5-6 minute. Se toarnă apă clocotită peste carne și se rumenește timp de 20 de minute, până se înmoaie. Se adaugă frunzele de dafin. Când apa a dat în clocot, puteți adăuga legumele.

Așadar, curățați morcovii și ceapa în prealabil și clătiți-le în apă. Tăiați-le în bucăți mici. Aruncați legumele în tigaie. Se adaugă orezul spălat și se amestecă. Se prăjește aproximativ 2 minute, se sărează și se piperează.

Se scot semințele și se spală gogoșarii pe dinăuntru și pe dinafară. Puneți ardeii într-o cratiță, înțepați-i cu un cuțit în mai multe locuri lângă fund. Se taie un ardei curățat de coajă în felii și se acoperă găurile din ardeii umpluți. Se toarnă apă în mijlocul ardeilor și se fierbe timp de 30 de minute la foc mic. Serviți gogoșarii gata umpluți, fierbinți, împreună cu smântână sau maioneză cu conținut scăzut de grăsime.

Cum să alegi gogoșarii pentru o cină delicioasă? Prin ce se deosebesc aceștia de alți ardei

Soiurile de ardei dulci, cu coacere medie, sunt foarte populare printre grădinari și sunt bine cunoscute sub al doilea nume, gogoșari. Acești ardei au o formă sferică caracteristică, au o aromă delicată și sunt la fel de potriviți pentru prepararea salatelor și consumul lor în stare proaspătă, precum și pentru prepararea diferitelor conserve. Ardeii gogoșari sunt ușor de îngrijit și, prin urmare, sunt recomandați chiar și pentru grădinarii începători.

Ardeii se caracterizează printr-o tufă robustă, care se întinde și care poate avea o înălțime de până la 1 metru. Legumele sunt sferice, cu o suprafață rotunjită, cu nervuri. Ardeii gogoșari coapte amintesc de un dovleac la scară redusă, cântărind aproximativ 100 de grame.

Cele mai bune soiuri de gogoșari umpluți cu carne sunt de culoare roșie aprinsă sau burgundă la maturitatea biologică. Aroma, în funcție de soi, este sensibil picantă sau plăcut de dulce. Sunt polenizați încrucișat și, prin urmare, nu ar trebui să fie plantați în apropierea ardeilor iuți. O astfel de polenizare încrucișată are ca rezultat un fruct cu forma unui gogoșar clasic, dar cu o aromă extrem de picantă și înțepătoare.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments