vineri, aprilie 19, 2024
AcasăCulinarGogoși de post cu lingura pufoase și aromate ca la bunica acasă....

Gogoși de post cu lingura pufoase și aromate ca la bunica acasă. Cum prepari un desert rapid și delicios 

[ad_1]

Rețeta de gogoși de post cu lingura este un desert extrem de delicios și ideal pentru când ai poftă de ceva dulce. Spre deosebire de cele clasice, acestea sunt o alternativă mai simplă și nu trebuie să vă faceți griji pentru aluat. Secretul unui preparat aromat și gustos constă în aromele utilizate.

Cine spune că atunci când ții post trebuie să te abții de la micile plăceri culinare. Acestea pot fi adaptate în așa fel încât să nu trebuiască să puneți lapte sau ouă și totodată să obțineți un preparat la fel de delicios. Un alt desert pentru care puteți opta este negresa de post măsurată cu cana.

Gogoși de post cu lingura ca la bunica

Mirosul gogoșilor cu vanilie ne aduce aminte de fiecare dată de copilărie. În fiecare post, bunica pregătea cu grijă și multă dragoste desertul clasic și ușor de preparat. Aceasta nu folosea lapte sau ouă și reușea să obțină cele mai pufoase gogoși pe care le așteptam cu nerăbdare. Cu toate că și ale mamei erau delicioase, ale bunicii era mult mai îndrăgite. Pentru a prepara desertul de post am adaptat rețeta sa. Ingredientele de care aveți nevoie pentru a obține 22 de gogoși sunt jumătate de kilogram de făină, 300 mililitri de apă caldă, 5 linguri de ulei, 100 grame de zahăr, 15 grame de drojdie și câte o esență de vanilie, lămâie și portocale.

Prepararea rețetei vă ia doar 60 de minute. De asemenea, pentru a oferi gust desertului se va adăuga și un praf de sare. Pentru ca aluatul gogoșilor să aibă o culoare frumoasă, se poate adăuga în compoziția acestuia o jumătate de linguriță de curcumă. Ingredientul este natural și sănătos și va oferi o culoare galbenă. Multe gospodine optează pentru un suc carbogazos de portocale, însă nu este la fel de indicat deoarece băutura conține foarte multe chimicale. Pentru prăjirea gogoșilor veți avea nevoie de 600 mililitri de ulei. 

Cum se prepară gogoșile de post 

Într-un bol încăpător se vor amesteca esențele, făină și drojdia. Ulterior, se adaugă și apa călduță, dar nu fierbinte și se frământă cu grijă. Cele cinci linguri de ulei vor fi încălzite puțin, apoi vor fi puse în compoziția aluatului. Să aveți grijă să nu fie prea fierbinte pentru că poate provoca arsuri. Se va amesteca în continuare până ce va obține un aluat moale. Se va lăsa puțin la crescut până ce observați că își dublează volumul. Între timp se vor pune 600 de mililitri de ulei într-un ceaun și se lasă la încins. Cu ajutorul unei linguri veți pune aluatul în cratiță și se va lăsa la prăjit pe ambele părți. 

La final, gogoșile se vor scoate pe un șervețel absorbant pentru a elimina uleiul în exces. Ulterior, vor fi tăvălite prin zahăr. Desertul poate fi servit cald sau rece. De asemenea, acesta poate fi mâncat cu gem, dulceață sau glazură de ciocolată neagră. Pentru a obține niște gogoși delicioase și pufoase uleiul folosit trebuie să fie neapărat din floarea soarelui. Totodată, sarea din compoziție nu trebuie să lipsească deoarece este ingredientul ce face diferența și oferă gust. 

Rețeta de gogoși de post cu lingura este una dintre cele mai simple preparate. Aceasta poate fi gătită din doar câteva ingrediente. O mâncare de post ce poate fi preparată este rețeta de ciuperci pleurotus pane.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments