miercuri, ianuarie 15, 2025
AcasăCulinarGogoși răsucite, un deliciu ca pe vremea bunicii. Cum să pregătești acasă...

Gogoși răsucite, un deliciu ca pe vremea bunicii. Cum să pregătești acasă cele mai bune gogoși după rețeta de odinioară

[ad_1]

Pufoasele gogoși răsucite sunt un adevărat deliciu ca pe vremea bunicii. Extrem de gustoase, acestea sunt ușor de făcut, iar dacă ținem cont de câteva secrete din rețeta veche, vom readuce la masă gustul copilăriei. Fie că sunt simple, fie sunt umplute cu ciocolată sau dulceață, gogoșile sunt preferatele tuturor. Iată cum să pregătești acasă cele mai bune gogoși după rețeta de odinioară.

Cele mai bune gogoși răsucite ca pe vremea bunicii

Când vine vorba de gustoasele gogoși, acestea sunt preferatele celor mari și mici. Pufoase și aromate, gogoșile sunt alegerea perfectă atunci când vrem să ne bucurăm de un deliciu ușor de făcut, dar extrem de gustos.

Gogoșile răsucite sunt pe placul tuturor celor de la masă nu doar prin aromele deosebite, ci și prin aspectul inedit. Acestea vor aminti cu siguranță de vremea copilăriei și de bucatele pregătite odinioară de bunica.

Pe lângă gogoșile răsucite, putem pregăti și câteva gogoși pufoase rapide, după cea mai simplă rețetă, dar și câteva cornulețe în două culori, desertul preferat de copii. De la masă nu trebuie să lipsească delicioasele clătite cu brânză la cuptor, iar dacă vrem să ne bucurăm de un desert savuros chiar și în zilele de post, putem pregăti rapid niște clătite de post cu banane sau câteva fursecuri fragede.

Gustul copilăriei poate fi readus și de o budincă de orez cu mere sau de o prăjitură cu vișine delicioasă.

Pentru a pregăti însă gogoși răsucite ca pe vremea bunicii, avem nevoie de câteva ingrediente și de un plus de imaginație pentru a obține gogoși aromate și cu un aspect inedit.

Cum să pregătești acasă gogoși pufoase după cea mai simplă rețetă

Pentru delicioasele gogoși răsucite vom avea nevoie de 450 g de făină, 2 linguri de unt, drojdie uscată sau proaspătă, 2 linguri de zahăr, 250 ml de lapte, 1 ou și sare.

Mai întâi se topește untul și se amestecă împreună cu laptele, zahărul și sarea. După ce s-au omogenizat, se adaugă drojdia și oul, apoi se amestecă din nou.

Treptat, se adaugă făina, iar după ce obținem o compoziție omogenă, se începe frământarea aluatului până când acesta devine elastic și nu se mai lipește de mâini. Când este gata, se lasă la dospit timp de o oră, într-un loc călduros.

Se împarte aluatul în mai multe bucăți și se rulează fiecare bucată pe un blat folosind palmele. Se ține de un capăt, iar de celălalt se răsucește ca o sfoară. Fiecare bucată de aluat astfel răsucită se ține de mijloc și se mai răsucește o dată, lipind capetele foarte bine.

Când gogoșile răsucite sunt gata, se mai lasă puțin la crescut timp de 10 minute, apoi se întorc invers și se mai lasă încă 10 minute pentru a crește uniform.

Într-o tigaie cu ulei încins se pun la rumenit gogoșile și se întorc pe ambele părți. Se scot din tigaie și se pun pe șervețele de hârtie pentru a se scurge de ulei, apoi se dau prin zahăr pudră pe o parte și pe alta sau se pune puțin zahăr vanilat deasupra. La final, vom obține cele mai bune gogoși răsucite, pufoase și aromate.

Delicioasele gogoși răsucite sunt ușor de făcut, iar gustul deosebit și aromele inedite amintesc de vremea copilăriei. Dacă ținem cont de rețeta simplă a bunicii, vom face cele mai bune gogoși răsucite, un desert irezistibil pentru cei de la masă.

Tort de biscuiți din copilărie: Rețeta bunicii pentru un desert perfect

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments