miercuri, ianuarie 22, 2025
AcasăCulinarGuacamole – reţetă simplă şi gustoasă

Guacamole – reţetă simplă şi gustoasă

[ad_1]

Avocado, ceapă, roşiile, usturoiul – toate sunt legume mai greu acceptate de către copii. Mai jos vă propunem o reţetă de guacamole care a fost acceptată cu multă uşurinţă în rândul picilor mosfturosi şi care conţine o cantitate uriaşă de vitamine şi antioxidanţi, un capital mai mult decât preţios pentru buna noastră prietenă, sănătatea.

În plus, este postul Paştelui, iar reţeta este ideală pentru o masă de post. Apoi o altă calitate a ei este aceea că ajută mult la detoxifierea de primăvară, pe care ne-o dorim cu toţii şi care e mai mult decât necesară, după o perioadă în care am consumat multă, poate prea multă proteina luată din tot felul de cărnuri aromate.

Pentru guacamole aveţi nevoie de:

  • 3 avocado coapte. Un avocado copt este acel avocado pe care, atunci când îl apeşi, degetul se înfundă uşor în coajă (nu exagerat de mult!)
  • 2 roşii mari coapte româneşti, însă, cum nu e sezonul lor, o caserolă mică de roşii cherry coapte şi dulci poate înlocui cu relative succes variant de roşie românească.
  • 2 cepe mici romaneşti
  • 4 căţei de usturoi
  • Zeamă de la 1 lămâie
  • 3-4 linguri de ulei de măsline extravirgin

Mod de preparare:

Insistăm mult asupra cepelor româneşti, ele au un cu totul alt gust faţă de cepele “europene”. O ceapă românească este de dimensiuni mici şi medii, turtită la capete. O ceapă europeană este mare şi bombata. Diferenţa din punctul de vedere al gustului este aceea că o ceapă europeană este doar iute, în timp ce o ceapă românească are aromă, gust şi o oarecare dulceaţă, pe lângă iuţeală.

Avocado se taie în două, se scoate sâmburele cu ajutorul unui cuţit, apoi jumătăţile se curăţa de coajă şi se taie cubuleţe, pe o farfurie. Foarte repede, se toarnă peste cubuleţe puţină zeamă de lămâie, pentru că altfel avocado oxidează, îşi schimba culoarea şi capătă un aspect foarte neplăcut.

Roşiile se spală, se curăţa ceapă, usturoiul. Apoi se aşează într-un vas mai înalt cubuleţele de avocado, roşiile, căţeii de usturoi şi o singură ceapă din cele două. Se adauga sare, restul de zeamă de lămâie şi ulei de măsline extravirgin. Cu ajutorul blenderului, bucăţelele pline de multivitamine se transformă într-o pastă. A doua ceapă se toacă fin şi se adauga aşa, separate toccata, pentru o consistenţă mai plăcută. Se gustă şi se mai adăuga, în funcţie de preferinţe, sare sau lămâie sau ulei. Există posibilitatea, pentru cine preferă, să se adauge şi o linguriţă de maioneză.

Pasta astfel obţinută se poate da copiilor pe felii de pâine prăjită care, decorate cu imaginaţie – cu bucăţele de măsline, bucatele de albuş de ou fiert şi mici bucatele de brânză – pot fi mâncate cu o mare plăcere. Feliile de pâine prăjită mai pot fi înlocuite cu crackers integrali săraţi, plini de fibre.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments