marți, aprilie 23, 2024
AcasăUncategorizedIata salariile din cel mai violent sport al planetei. Cat castiga luptatorii...

Iata salariile din cel mai violent sport al planetei. Cat castiga luptatorii in cusca?

[ad_1]

Luptele în cusca au explodat, ca popularitate, în ultimii 10 ani. Nu au explodat însa si când vine vorba de banii câstigati de practicantii de arte martiale mixte (MMA). Cei mai multi bani îi câstiga, în prezent, luptatorii din diviziile UFC si Bellator, însa sumele sunt derizorii în comparatie cu boxul, de exemplu.

Cel mai bine platit sportiv al planetei din toate timpurile este un pugilist, Floyd Mayweather, care tine capul de afis de ani buni, desi s-a retras în septembrie 2015. La penultima sa lupta, în mai 2015, când l-a învins pe Manny Pacquiao, americanul a câstigat în jur de 300 de milioane de dolari, în timp ce filipinezul Pacquiao s-a ales cu 160 de milioane.

Cei doi sunt însa cazuri speciale, pentru ca, în mod normal, un pugilist de top încaseaza mult mai putin. De exemplu, omul care a dominat categoria grea mai bine de 11 ani, Wladimir Klitschko, a avut cea mai mare bursa a carierei de 29 de milioane de dolari, în timp ce campionii mondiali de la celelalte categorii încaseaza cel mult 15 milioane, dar în mod normal, câteva milioane.

Cu toate acestea, practicantii de arte martiale mixte câstiga burse de meci de zeci de ori mai mici, desi sportul e considerat cel mai violent al planetei. Pâna în prezent, cea mai mare suma încasata, oficial, a fost de 1,09 milioane de dolari si i-a revenit campionului mondial la categoria pana, Connor McGregor, învins, pe 6 martie, de Nate Diaz.

Chiar si cel mai mare sportiv din istoria MMA, brazilianul Anderson Silva, a avut cea mai mare bursa a carierei, de 665.000 de dolari. În toata cariera, un luptator de top ajunge sa câstige câteva milioane de dolari. De exemplu, prietenul lui Bute, canadianul Georges St. Pierre, a câstigat în jur de 4,5 milioane de dolari în toata cariera, bani pe care Bute i-a facut în doar doua meciuri, în 2013.

Nici la feminin, sumele nu impresioneaza. Cea mai dominanta sportiva a planetei, Ronda Rousey, învinsa pentru prima data în noiembrie 2015, a avut cea mai mare bursa, de 150.000 de dolari.

În schimb, în 2015, Rousey a avut venituri totale de 6,5 milioane de dolari, cu tot cu drepturile de imagine si rolurile din filme. Femeia care a uimit lumea artelor martiale mixte când reusit sa o învinga pe Rousey, Holly Holm, a avut recent cea mai mare bursa pe care a primit-o vreodata o femeie, 540.000 de dolari, la înfrângerea din 6 martie, cu Miesha Tate.

Din cauza riscurilor medicale, un practicant de arte martiale mixte la nivel înalt poate lupta, cel mult, de doua – trei ori pe an, la fel ca si în cazul pugilistilor.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments