miercuri, decembrie 25, 2024
AcasăSocialImagini excepţionale surprinse la Baza Hipică a USV Iași, una dintre cele...

Imagini excepţionale surprinse la Baza Hipică a USV Iași, una dintre cele mai moderne din România – FOTO

[ad_1]

O serie de imagini excepţionale au fost surprinse la Baza Hipică a Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” (USV Iași), una dintre cele mai moderne din România.

Bază este dedicată instruirii studenţilor de la Facultatea de Ingineria Resurselor Animale și Alimentare pentru tehnologia de creştere a cabalinelor, iar studenţii de la Facultatea de Medicină Veterinară studiază bolile specifice şi afecţiunile podale ale cailor de muncă, de sport sau de agrement.

Cea mai modernă bază hipică din România este la Iași

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași a inaugurat mult așteptata bază hipică pe data de 20 octombrie 2022. Universitatea a inaugurat un adăpost pentru animale, un teren de antrenament, un laborator de achitatie şi multe altele.

„Ne bucurăm să avem o inaugurare. Inauguram baza hipica, cea care am început-o în în 2009, lucrările s-au oprit în 2012 şi le-am reluat în 2020. Iată astăzi cu bucurie o inaugurăm. Va fi un spaţiu pentru învăţare, pentru studenţi, vor învăţa tehnologia creşterii cabalinelor, medicii veterinari se vor ocupa de bolile specifice cailor de muncă şi cailor de sport şi în acelaşi timp va fi o infrastructură pentru publicul larg. Vor putea să vină copii, cei interesaţi să vadă cum se dresează caii, cum este sportul, sărituri, anduranţă. Sunt convins că şi pentru cei mici şi pentru cei mari va fi o plimbare plăcută în Copou”, a transmis rectorul USVIasi, prof.univ.dr.ing. Gerard Jităreanu, la acel moment.

Această bază a fost construită din fonduri proprii, de la minister şi alte surse şi este destinată exclusiv studenţilor. Accesul publicului se va face, însă, nu va fi organizată cu scop de agrement.

În luna februarie 2019, Universitatea de Ştiinţele Vieţii (USVIasi) a primit autorizaţie pentru Proiectului Urbanistic Zonal (PUZ) de a construi spaţii pentru procesul didactic de la disciplinele de echitaţie şi tehnologia creşterii cabalinelor pe terenul respectiv, aflat în spatele Muzeului Memorial ”Mihail Sadoveanu”, care este administrat de Muzeul Naţional al Literaturii din România (MNLR).

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments