luni, noiembrie 25, 2024
AcasăSocialInvestiție imobiliară într-o clădire de zeci de metri pătrați, pe un teren...

Investiție imobiliară într-o clădire de zeci de metri pătrați, pe un teren de două hectare, la Iași! A fost lansată prima licitație pentru demararea proiectului – GALERIE FOTO, EXCLUSIV

[ad_1]

O importantă investiție imobiliară într-o clădire de zeci de metri pătrați, pe un teren de două hectare, la Iași! Deja a fost lansată prima licitație pentru demararea proiectului. Autoritatea contractantă, Universitatea „Cuza” din Iași, invită operatorii economici interesați să depună oferte pentru achiziția de servicii de elaborare, proiectare și asistență tehnică pentru obiectivul „Lucrări de consolidare, extindere, modificare, reabilitare, schimbare destinație construcții și instalații clădire Dorna Candreni, nr. 148, jud. Suceava”

Importantă investiție imobiliară într-o clădire de zeci de metri pătrați, pe un teren de două hectare, la Iași! Deja a fost lansată prima licitație pentru demararea proiectului. Autoritatea contractantă, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași, invită operatorii economici interesați să depună oferte pentru achiziția de servicii de elaborare, proiectare și asistență tehnică pentru obiectivul „Lucrări de consolidare, extindere, modificare, reabilitare, schimbare destinație construcții și instalații clădire Dorna Candreni, nr. 148, jud. Suceava”. Valoarea contractului este de 142 de mii de lei, fără TVA, din fondurile de la „Cuza”. Data-limită pentru depunerea ofertelor este vineri, 11 noiembrie 2022.

Investiție imobiliară într-o clădire de zeci de metri pătrați, pe un teren de două hectare, la Iași

De reamintit că procesul pentru a intra în posesia acestui obiectiv a fost demarat de UAIC și prof. univ. dr. Tudorel Toader, rector, în februarie 2020, fiind finalizat în ianuarie 2022. Astfel, instituția de învățământ superior a redevenit proprietara unui imobil (suprafață construită la sol de 214 metri pătrați, parter și etaj) şi a unui teren de 1.897 de metri pătrați, situat în intravilan, din satul Dorna Candrenilor, județul Suceava. Aici, „Cuza” urmează a dezvolta un „Centru Regional de Formare Profesională în Turism”. Cu toate că UAIC avea în administrare arealul încă din 1959, acesta a fost dat în folosință altor entități juridice. Mai mult, totul a fost lăsat în paragină, locul devenind „culcușul” boschetarilor și al câinilor maidanezi.

Afacere imobiliară spectaculoasă pentru Universitatea „Cuza” din Iași

Reintrarea în drepturi a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași se întemeiază pe decizia nr. 445 din 19 iunie 1959, prin care Sfatul Popular al Regiunii Suceava a transmis din administrarea Sfatului Popular al comunei Dorna Candreni, Raionul Vatra Dornei, în administrarea Universității „Cuza” din Iași. Imobilul a fost în proprietatea statului român, fiind cuprins în Cartea Funciară nr. 2.088 şi nr. 1.953 a comunei Dorna Candreni.

„Această decizie are la bază schimbul de imobile dintre UAIC şi Sfatul Popular al Regiunii Suceava, care, pentru imobilul – proprietatea universităţii – situat în oraşul Gura Humorului, Raionul Gura Humorului, Regiunea Suceava, a transmis, cu acordul Comitetului Executiv al Sfatului Popular al Regiunii Suceava, în administrarea universităţii din Iași imobilul – proprietatea statului – cuprins în Cartea Funciară (CF) nr. 2.088 şi nr. 1.953 a comunei Dorna Candreni, reprezentând clădire şi teren în suprafaţă de 5.547 mp”, se arată în documente.

Schimbul de imobile a fost aprobat de Ministerul Învățământului şi Culturii

Mai departe, datele arată că schimbul de imobile a fost aprobat de către Ministerul Învăţământului () şi Culturii prin adresa nr. 72.293 din 9 august 1959:

„Imobilul – clădire şi teren – situat în comuna Dorna Candrenilor, județul Suceava, avea destinația de casă de odihnă pentru personalul universităţii, fiind proprietatea statului, provenind din bunurile germane ce au fost predate statului român în baza Convenţiei româno-germane din 29 octombrie 1940. La data schimbului de imobile, imobilul – clădire şi teren – situat în comuna Dorna Candrenilor era cuprins în CF nr. 2.088 şi CF nr. 1.953 a comunei Dorna Candreni, pe numele Claudia Takats, născută Kucinschi. Ulterior, în 1964 şi 1965 a fost înscris în Cartea Funciară dreptul de proprietate al statului român”.

Decizie aprobată de Senatul Universității „Cuza”

De reamintit că, încă de la data de 25 octombrie 2018, Senatul de la „Cuza” emitea o hotărâre cu privire la aprobarea inițierii demersurilor privind trecerea din domeniul public al Primăriei Dorna Candrenilor în domeniul public al statului român și în administrarea Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a imobilului

„clădire și teren în suprafață de 1.897 de metri pătrați, situat în intravilan sat Dorna Candrenilor, comuna Dorna Candrenilor, Drumul DN17, județul Suceava, înscris în Cartea Funciară nr. 38.432 sub nr. cad. 38432 (identic nr. CF 30343 nr. CAD 162/2; nr. CF 33521 – nr. CAD 36/2; nr. CF 34839 – nr. CAD 36/1; nr. CF 34841 – nr. CAD 162/1) a comunei Dorna Candrenilor, județul Suceava”.

Așadar, o nouă investiție imobiliară într-o clădire de zeci de metri pătrați, pe un teren de două hectare, la Iași.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments