vineri, ianuarie 10, 2025
AcasăSocialInvestiții de sute de mii de euro într-o serie de imobile amplasate...

Investiții de sute de mii de euro într-o serie de imobile amplasate într-un important ansamblu din zona Copou a orașului Iași – FOTO EXCLUSIV

[ad_1]

Noi investiții, de sute de mii de euro, într-o serie de imobile amplasate într-un important ansamblu din zona Copou a orașului Iași, ar putea demara în curând. În acest sens, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași pregătește noi investiții în infrastructura pentru studenți. Este vorba despre servicii de verificare proiecte aferente lucrărilor de investiții din Complexul Studențesc „Titu Maiorescu”. Sunt vizate reabilitarea, modernizarea și supraetajarea căminelor C6, C7, C8. Proiectul se află pe masa Comisiei Zonale a Monumentelor Istorice

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași pregătește noi investiții în infrastructura pentru studenți. Este vorba despre servicii de verificare proiecte aferente lucrărilor de investiții din Complexul Studențesc „Titu Maiorescu”. Sunt vizate reabilitarea, modernizarea și supraetajarea căminelor C6, C7, C8. Totul se află în faza Documentației Tehnice pentru Autorizarea lucrărilor de Construire (DTAC), proiectant / elaborator fiind arhitecții Mihai Grăjdeanu și Ana Chiprian, prin SC Compassarch SRL. Regimul de proiecție ține de monumentele aflate în perimetrul Centru istoric și Curte Domnească, respectiv UAIC.

Căminele din „Titu Maiorescu” în centrul celei mai efervescente zone studențesti din Copou

Căminele din „Titu Maiorescu” sunt plasate în centrul celei mai efervescente zone studențesti din Copou, la doar 2-3 minute de Universitate. În cadrul Complexului se găsesc 4 cămine, cantina studențească, unde se află și spălătoria pentru studenți, fast-food-ul „La Balena”, două cabinete medicale studențești – unul de medicină generală și unul stomatologic -, iar în apropiere se află cafeneaua „Tafrali”. Complexul Studențesc este format din 4 cămine (C5, C6, C7, C8), cu o capacitate de 1.329 de locuri de cazare la norma sanitară de 1, 2 și 3 locuri în cameră.

Totul este completat de construcția sălii de sport

Tot UAIC vine în completarea reabilitării căminelor cu construcția Sălii de Sport S3, care este compusă din două corpuri de clădire: corpul principal, format din Sala de Sport, și corpul-anexă cu utilități (vestiare, grupuri sanitare, circulații). Sala de Sport este o construcție semi-îngropată, fără subsol, de formă dreptunghiulară și este racordată la instalațiile de alimentare cu agent termic, apă și canalizare. Acoperișul este format dintr-o terasă necirculabilă cu termoizolație și un strat de mortar peste care este așezată o hidroizolație de tip clasic. Intrarea se face printr-o clădire-anexă cu ultimul nivel suprateran, celelalte două niveluri fiind subterane. Suprafața utilă a clădirii este de 469,82 metri pătrați.

Aceasta va fi multi-funcțională, iar în cadrul ei vor fi abordate mai multe discipline. Proiectul presupune dotarea Sălii de Sport cu 6 coșuri de baschet și două porți de handbal. Sala de Sport de la subsolul 2 va fi utilizată pentru fitness și gimnastică. În aceste condiții, dotările vor fi reprezentate de următoarele aparate: 5 aparate multi-funcționale, 15 mingi de gimnastică, 20 de corzi de viteză, 40 de gantere, 20 de saltele pliabile, 20 de mingi de echilibru, 50 de inele Pilates, 20 de greutăți de picior, 20 de trambuline, o bârnă de gimnastică artistică, un set de paralele, un set de inele și două saltele pentru sporturi de luptă. Ultimele două trame ale sălii vor fi prevăzute cu oglinzi pe o latură, astfel încât o suprafață de circa 60-70 de metri pătrați va fi liberă, fiind destinată practicării gimnasticii sau dansului ritmic.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments