joi, noiembrie 21, 2024
AcasăNationalJudecătoarea care a suspendat analiza tezei de doctorat a premierului Ciucă, invocând...

Judecătoarea care a suspendat analiza tezei de doctorat a premierului Ciucă, invocând nevoia de stabilitate politică, a avansat în carieră

[ad_1]

Avansare profesională fulger pentru judecătoarea Ionela Tudor de la Curtea de Apel (CAB) București, cea care a motivat, anul trecut, prin nevoia de stabilitate politică a țării, controversata decizie de stopare a analizei doctoratului deținut de premierul Nicolae Ciucă.

În urmă cu câteva săptămâni, Tudor a fost numită șefă a unei secții nou-înființată de la CAB, în condițiile în care a devenit magistrat cu drepturi depline la această instanță în octombrie 2022, au declarat pentru G4Media.ro surse din sistemul judiciar.

Judecătoarea ea a activat la CAB ca detașată de la Tribunalul București

Anterior, ea a activat la CAB ca detașată de la Tribunalul București. Modalitatea în care Tudor a motivat decizia din dosarul lui Ciucă face obiectul unui proces intentat de Centrul de Resurse Juridice, dosar care se va judeca luna viitoare, tot la Curtea de Apel București.

Luna trecută, la Curtea de Apel București a fost înființată o nouă secție, a X-a Contencios Administrativ și Fiscal, specializată pentru judecata dosarelor de achiziții publice – societăți comerciale sau autorități contractante pot contesta aici legalitatea derulării unor licitații.

Decizia înființării acestei secții fusese aprobată, pe 22 decembrie 2022, de Consiliul Superior al Magistraturii, care, în aceeași ședință, a dat verdict pozitiv la cereri similare depuse și de alte instanțe.

CAB a motivat solicitarea prin creșterea continuă a numărului de cauze de achiziții publice, susținând că o nouă secție ar duce, printre altele, la scăderea termenelor de soluționare și redactare a hotărârilor judecătorești.

Într-un răspuns pentru G4Media.ro și semnat de vicepreședintele instanței, judecător Liana Nicoleta Arsenie, se menționează că ”până la acest moment nu a fost definitivat statutul de funcții aferent, astfel încât nu a fost numit un președinte al acestei secții.”

Noua șefă de secție de la CAB are mai puțin de patru luni de când ocupă un post de judecător

O sursă G4Media.ro a declarat, însă, că acest post este ocupat de judecătoarea Ionela Tudor, anterior membru al Secției a VIII-a Contencios de la CAB. Pe site-ul instanței, unde competențele, componența și datele de contact ale noii secții au fost postate în urmă cu câteva zile, Tudor figurează prima pe lista celor opt judecători.

Noua șefă de secție de la CAB are mai puțin de patru luni de când ocupă un post de judecător cu drepturi depline la această instanță, ea câștigând un concurs întins pe durata mai multor luni și terminat în octombrie 2022. Anterior, Ionela Tudor activa la CAB în calitate de judecător detașat de la Tribunalul București.

Numele ei a devenit notoriu în spațiu public anul trecut, după ce G4Media.ro a dezvăluit modul în care a motivat decizia dintr-un dosar de la CAB în care, în martie 2022, i-a admis premierului Nicolae Ciucă o cerere de suspendare a înregistrării a trei sesizări de plagiat pentru teza sa de doctorat. Acestea fuseseră depuse la Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării, instituție subordonată Ministerului Educației, și urmau să ajungă pe masa.

Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU). Cele trei sesizări erau inspirate dintr-un articol publicat în ianuarie 2022, pe site-ul pressone.ro, de jurnalista Emilia Șercan.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments