joi, decembrie 26, 2024
AcasăMondenLeacuri bătrânești pentru somn. Rețete simple pentru a avea un somn odihnitor

Leacuri bătrânești pentru somn. Rețete simple pentru a avea un somn odihnitor

[ad_1]

Insomnia este cunoscută tuturor într-un grad sau altul. Mulți factori, atât fizici, cât și cei psihologici, pot duce la tulburări ale somnului. Este important să înțelegi ce leacuri bătrânești pentru somn vă pot ajuta acasă.

De obicei, probleme privind durata insuficientă a somnului sau a calității sale vin după ce ați avut dificultăți de a adormi. Problemele se acumulează rapid și duc la o deteriorare gravă a întregului organism. Persoana are probleme din cauza insomniei pe toată durata zilei.

Motive pentru lipsa somnului

Este foarte greu să se stabilească de ce o persoană nu poate dormi. Pentru a înțelege ce anume a condus la tulburări de somn, trebuie mai întâi să le împărțiți în cele care sunt cauzate de factori externi și cele care sunt asociate cu modificări ale corpului. Oamenii de știință au identificat mai multe probleme ale somnului slab:

  • Psihologic: diferite tipuri de traume, anxietate, depresie cauzată de probleme personale sau profesionale;
  • Fizic: patologii ale sistemului respirator, sforăit, tulburări de respirație în timpul somnului;
  • Circumstanțial: zgomot constant, zgomote dure, lumini puternice.

Este general acceptat faptul că bărbații adulți sunt cei mai puțin susceptibil la probleme legate cu somnul. Cu toate aceste este mult mai dificil pentru un bărbat să rezolve problemele cu insomnia decât femeile și adolescenții.

Cele mai frecvente cauze ale lipsei somnului la bărbați:

  • Alcoolul și fumatul: cea mai frecventă cauză, în special la bărbații peste 40 de ani. În ciuda efectului sedativ al băuturilor alcoolice, acestea afectează somnul activ și scad producția de hormon melatonină. Fără acest hormon, somnul va fi intermitent și slab. Fumatul îngreunează respirația și duce la producerea de adrenalină și dopamină, care afectează și negativ somnul.
  • Motive psihofiziologice: asociate cu stresul la locul de muncă sau cu o încălcare a rutinei zilnice. Mulți oameni sunt, de asemenea, familiarizați cu somnolența la locul de muncă sau în timpul zilei. Când corpul necesită somn, bărbații ignora acest sentiment. Un astfel de stres nu poate trece fără a lăsa urme și duce adesea la incapacitatea de a adormi noaptea.
  • Motive adaptative: o schimbare la locul de muncă, ritmul de viață sau o schimbare bruscă a rutinei zilnice afectează negativ și somnul și pot duce la probleme grave.

Cele mai frecvente cauze ale tulburărilor de somn la femei sunt:

  • Dieta greșită: multe femei cred că nu arată destul de bine și încearcă să slăbească, chiar în detrimentul propriei sănătăți. Renunțarea la o dietă echilibrată și trecerea la iaurturi și banane nu este o idee bună. Postul, evitarea alimentelor esențiale, consumul unei diete crude și ignorarea micului dejun sunt doar câteva dintre ceea ce fac femeile pentru a ajunge la standardele de frumusețe fictive ale revistelor. Pe lângă motive fiziologice, un „stomac gol” nu vă va lăsa să adormiți. Astfel, noaptea, în loc să doarmă liniștit, femeile numără adesea kilograme „în plus” sau visează la o friptură suculentă.
  • Ciclul menstrual: La începutul menstruației, când sângerarea este deosebit de grea, există o lipsă de estrogen în organism, care poate provoca o femeie să doarmă în timpul zilei. Din această cauză, calitatea somnului REM este afectată. De asemenea, menstruația poate duce la anemie la picioare. Menstruația anterioară ovulației afectează sănătatea generală a corpului și duce adesea la somnolență și iritabilitate constante.
  • Depresie: Emoționalitatea excesivă și dificultățile în familie sau la locul de muncă pot distruge chiar și cea mai puternică femeie. Firește, în această stare, o femeie se gândește la somn ultima dată, chiar înainte de a merge la culcare, experimentând sursa problemelor sale. Ignorarea acestui lucru duce nu numai la un somn slab, ci și la probleme mai grave. În niciun caz nu ignorați această stare de fapt și contactați un psiholog calificat.

Leacuri bătrânești pentru somn

  • Dacă dieta zilnica nu a ajutat, activitatea fizică este dificilă și nu puteți face față fără țigări, atunci puteți încerca să începeți lupta împotriva insomniei cu leacuri bătrânești pentru somn. Vă oferim mai multe rețete testate în timp:
  • Tinctura de păducel: un leac bătrânesc excelent pentru un somn bun. Este necesar să luați flori de păducel mărunțite – 1 lingură, plantă de coadă de cal – 1 linguriță și 0,5 litri de apă clocotită. Ierburile pentru insomnie trebuie amestecate, puse într-un recipient, se toarnă un pahar de apă clocotită și se lasă să fiarbă timp de 10-15 minute. După aceea, se răcește, se strecoară și se consumă jumătate de cană de ceai de 3 ori pe zi timp de 2 săptămâni.
  • Masaj: Chiar și un masaj neprofesionist al gâtului cu ulei de măsline, capului, urechilor vă poate ajuta să adormiți. Desigur, cu condiția să iubești masajul și partenerul tău să fie dispus să-ți ofere unul.
  • Ceaiul de mușețel: un clasic leac din bătrâni, doar un pahar din acest ceai sănătos calmează corpul. Un sedativ eficient și testat în timp, pentru a spori efectul, puteți pune o linguriță de miere într-un pahar de ceai.
  • Baie relaxanta: Luați niște oregano, 5-6 conuri de hamei și puneți-le în cada. Faceți o baie timp de 15 minute. Ai grijă la asta astfel încât apa să nu fie prea fierbinte, deoarece acest lucru poate duce la rezultatul opus.

Sperăm că aceste leacuri bătrânești pentru somn simple vă vor ajuta să dormiți mai bine. Amintiți-vă, somnul sănătos vă îmbunătățește viața și vă scurtează programul de lucru!

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments