[ad_1]
În acest an, la Iași, este liber la experimente științifice. Totul, în cadrul Nopții Cercetătorilor care este programată, pe 30 septembrie 2022, pe Esplanada Palas. Evenimentul va fi organizat în mari orașe universitare românești, precum Iași, Timișoara, Craiova, Constanța și Sibiu, în colaborare cu partenerii lor tradiționali și autoritățile locale, prin alăturarea obiectivelor cu festivaluri științifice locale sau asociații științifice
Ediția din acest an a Nopții Cercetătorilor va fi programată la Iași, pe 30 septembrie 2022, pe Esplanada Palas. Evenimentul va fi organizat în mari orașe universitare românești, precum Iași, Timișoara, Craiova, Constanța și Sibiu, în colaborare cu partenerii lor tradiționali și autoritățile locale, prin alăturarea obiectivelor cu festivaluri științifice locale sau asociații științifice.
„Ai o curiozitate care te frământă? Echipa noastră de cercetători ar putea ști răspunsul corect! Șase cercetători de la Universitatea «Alexandru Ioan Cuza» vor oferi răspunsuri curioșilor, într-o «bătălie» de explicații cu echipe din Portugalia, Spania și Germania. Dacă vrei, poți adresa și tu o întrebare, fie lăsând un comentariu aici, fie prin formular la această adresă: https://forms.gle/gYJEahyQHThB5Yor5. Vino să susții echipa UAIC, pe 30 septembrie, la Noaptea Cercetătorilor, în Amfiteatrul Palas”, arată organizatorii.
O nouă ediție a Nopții Cercetătorilor, în această toamnă, la Iași
Noaptea Cercetătorilor, cea mai mare manifestare de știință destinată publicului larg din România, este un exemplu de bune practici prin care este evidențiată importanța angajamentului public și a educației științifice ca elemente vitale pentru a face știința mai atractivă și pentru a-i motiva pe tineri să își dorească o carieră în cercetare. La nivel național, cele 6 universități din Iași, Timișoara, Craiova, Constanța și Sibiu care fac parte din Consorțiul „Opening Up Science” vor desfășura activități comune alături de mari instituții de cercetare din România, universități din București, Suceava, Galați sau Cluj, Federația Fundațiile Comunitare din România și Fundația Comunitară București, reunite în consorțiul „ReCoN-nect – The Green Deal”. La nivelul Uniunii Europene (UE), Noaptea Europeană a Cercetătorilor se înscrie în seria Acțiunilor „Marie Sklodowska-Curie” din proiectul-cadru „Horizon 2020”.
Partenerii naționali ai evenimentului sunt British Council, Ambasada Franței în România, Institutul Francez din România, EU Direct și Asociația pentru Ecologie și Dezvoltare Durabilă.
Evenimentul „Noaptea Cercetătorilor” de la Iași este organizat de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași, Vitesco Technologies și Palas Iași. Partenerii naționali ai evenimentului sunt British Council, Ambasada Franței în România, Institutul Francez din România, EU Direct și Asociația pentru Ecologie și Dezvoltare Durabilă.
Așadar, liber la experimente științifice, la Iași, printr-o nouă ediție a Nopții Cercetătorilor, în această toamnă.
[ad_2]