joi, ianuarie 16, 2025
AcasăSocialLiceul Special Moldova din Târgu Frumos beneficiaz[ de o mobilitate Erasmus+ –...

Liceul Special Moldova din Târgu Frumos beneficiaz[ de o mobilitate Erasmus+ – FOTO

[ad_1]

Liceul Special Moldova din Târgu Frumos este beneficiarul proiectului din domeniul educaţiei şcolare Erasmus+, Mobilități în domeniul Educaţiei şcolare, Action 4 future (Acțiune pentru viitor), aprobat de Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale cu numărul 2022-1-RO01-KA122 – SCH – 000073049, care se implementează în perioada 1 septembrie 2022 – 30 iunie 2023.

Scopul proiectului este crearea de experințe internaționale prin care atât elevii, cât și cadrele didactice din școlile participante să își formează competențele profesionale pe care societatea contemporană europeană le urmărește.

Mobilități în domeniul Educaţiei şcolare, Acţiunea KA1

Pentru a putea oferi servicii educaţionale de înaltă calitate este necesar ca profesorii să fie cât mai deschişi la formarea competențelor de inteligență emoțională, utlizarea metodelor de învățare socio-emoțională, a tehnologiei moderne în demersurile didactice cu elevii cu deficiențe de vedere şi la dezvoltarea unor competenţe de comunicare şi relaţionare internațională, care să asigure nu doar succesul şcolar, ci şi capacitatea de adaptare şi integrare în comunitate a elevilor.

În acest sens, proiectul a oferit oportunități de dezvoltare de competențe profesionale prin activități de mobilitate internațională pentru cadre didactice, precum și activități de mobilitate de învățare pentru elevi cu deficiențe de vedere.

Astfel, în perioada 22.05. – 25.05.2023, un grup de 4 elevi cu deficiențe de vedere, însoțiți de 4 cadre didactice din cadrul Liceului Special „Moldova” Târgu Frumos, au participat la activități educaționale din Școala Kepez Ozel Egitim Uygulama Okulu II. VE III. Kademe, Antalya, Turcia. Prin această mobilitate, s-au atins obiective ale proiectului, cum ar fi: conștientizarea diversității culturale, îmbunătățirea competențelor digitale și a abilităților interpersonale. Noile competențe dobândite au fost înscrise în documente de mobilitate europeană, Europass iar cadrele didactice îndrumătoare și însoțitoare au primit certificate de participare.

După finalizarea mobilității, elevii participanți vor disemina, alături de cadrele didactice, experiența celorlalți colegi din școală prin prezentări video și prin implicarea la realizarea unui ghid de bune practici pentru dezvoltarea abilităților socio – emoționale, cât și a celor care construiesc deprinderile de viața independentă.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments