joi, ianuarie 23, 2025
AcasăSocialLiceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași a avut o săptămână plină...

Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași a avut o săptămână plină de activități și inițiative. “Prezent” a însemnat pentru elevi modul în care i-au sprijinit pe ceilalți.

[ad_1]

Deși orele sunt on-line, deși ne-am izolat în casele noastre și, uneori, în noi înșine, am deschis totuși ferestrele inimii pentru a fi alături de semenii noștri în aceste momente.

Pentru că limbajul artei ne unește și ne oferă libertate, elevii și-au manifestat creativitatea și originalitatea prin realizarea unor postere – ecouri sufletești ale celei mai frumoase sărbători creștine, Crăciunul. Vă invităm să vizionați lucrările copiilor reunite în cadrul expoziției naționale online Coborârea cerului pe pământ – Nașterea Domnului, organizată de Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Iași.

Platformă online de e-learning

Puteți accesa platforma online ACCED e-learning pusă la dispoziție de Quartz Matrix în cadrul parteneriatului cu Inspectoratul Școlar Județean Iași, aici:

https://elearning.nextclass.ro/mod/mediagallery/view.php?g=15&page=0.

„Ne propunem ca prin vizionarea acestor lucrări on-line din cadrul expoziției să putem aduce împreună un sentiment de speranță și bucurie tuturor celor care le vor privi: elevi, profesori, părinți, bunici și întreaga comunitate” – precizează inițiatoarea expoziției, prof. dr. Țuțui Violeta de la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași.

În așteptarea sărbătorilor de iarnă care ne vor umple sufletele de bucurie, Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași și-a propus să sprijine Școala Gimnazială Crucea în furnizarea educației online către elevii săi, prin inițierea proiectului Educația ne unește. Deși  primiseră tablete pentru elevi de la Ministerul Educației și Cercetării, inclusiv abonamente la Internet, profesorii și elevii au nevoie de ajutor în conectarea la învățământul online, determinând creșterea randamentului școlar.

Ce activități se vor desfășura

În cadrul proiectului se vor derula următoarele activități: mentorat privind utilizarea tabletelor și aplicațiilor instalate, activități nonformale pentru reducerea eșecului școlar, curs de formare cu profesorii de la Școala Gimnazială Crucea privind utilizarea platformei Google Classroom, vizitări virtuale ale muzeelor ieșene, workshop-uri online pe diferite teme la care vor participa atât elevi de la Școala Gimnazială Crucea, cât și elevi din clasele gimnaziale de la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași.

Activitățile proiectului se vor desfășura pe tot parcursul anului școlar 2020 – 2021. Proiectul Educația ne unește a organizat luna aceasta o activitate de consiliere privind activarea tabletelor și a aplicațiilor instalate și va continua în ianuarie cu activități la care se vor alătura elevii din ambele școli – menționează inițiatorul și coordonatorul proiectului, prof. Lăcrămioara Tufescu, directorul adjunct al Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași.

Crăciunul ne încălzește sufletele amintindu-ne de satisfacția dăruirii, dar și a primirii cadourilor mult așteptate. Elevii și părinții claselor a V-a B și a VII-a A, coordonați de doamnele profesoare Andreea Baltariu, Floricica Morariu și Costina Macovei, alături de polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Iași, au desfășurat activitatea caritabilă Fii bun și de Crăciun! cu scopul de a împărtăși bucuria sărbătorii Crăciunului cu bătrânii și copiii din cele două centre sociale aflate în satul Negrești, județul Vaslui. Prin această activitate, au încercat să le ofere o parte din magia sărbătorilor de iarnă și celor care consideră cele două centre „acasă”.

Să oferim bucurie pentru a primi în sufletele noastre frumusețea sărbătorilor!

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments