joi, aprilie 25, 2024
AcasăSocialLiceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Iași a inițiat un proiect pentru o...

Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Iași a inițiat un proiect pentru o școală digitală

[ad_1]

Proiectul „Alecsandriștii pentru o școală digitală”, inițiat de Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Iași, este singurul proiect din județul Iași desemnat câștigător în competiția națională lansată de Kaufland România, prin programul de granturi „Start ONG”, implementat de Asociația „Act for Tomorrow”. Aceasta vizează susținerea instituțiilor de învățământ, în contextul epidemiologic actual, pentru organizarea educației de calitate.

Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Iași a inițiat un proiect pentru școala digitală

Proiectul are scopul de a dezvolta competențele digitale a 20 de cadre didactice, care vor deveni persoane resursă pentru ceilalți colegi, dar și pentru elevii liceului. De asemenea, va fi realizată o bibliotecă virtuală care va conține Resurse Educaționale Deschise, necesare desfășurării de activități de e-learning, pe care le vor accesa profesorii și elevii școlii, dar și cadre didactice din alte școli.

Echipa de proiect este formată din: prof. Alla Apopei, inițiatoarea proiectului, prof. Mihaela Băsu, prof. Ionescu Mihaela, prof. Cristina Grigorean și Rareș Cucuzel, președintele consiliului elevilor din Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” Iași.

Prin grantul de 2500 de euro obținuți în cadrul programului „Start ONG”, vor fi dotate trei spații de învățământ din Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri”, Iași, cu laptopuri, tablete grafice și camere web performante.

Printre rezulatatele așteptate se numără și motivarea participării elevilor la activitățile e-lerning, crearea posibilității susținerii unor ore moderne de către profesori, creșterea atractivității școlii, implicarea acesteia în proiecte ale comunității locale care presupun responsabilitate socială.

Universitatea „Cuza” din Iași a primit de la Ministerul Educației și Cercetării autorizarea provizorie de funcționare pentru Centrul de Transfer Tehnologic iTransfer

Ministerul Educației și Cercetării a oferit autorizarea provizorie de funcționare pentru Centrul de Transfer Tehnologic iTransfer de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Facultatea de Informatică va coordona noul Centru printr-un colectiv format din cadre didactice, cercetători, programatori și analiști din domeniile IT, economic, juridic sau alte domenii complementare

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași a primit de la Ministerul Educației și Cercetării (MEC) autorizarea provizorie de funcționare pentru Centrul de Transfer Tehnologic iTransfer (CTT-iT). Noua entitate funcționează în cadrul Facultății de Informatică a UAIC, colectivul fiind format din cadre didactice, cercetători, programatori și analiști din domeniile IT, economic, juridic sau alte domenii complementare. Centrul de Transfer Tehnologic iTransfer are misiunea de a stimula inovarea și transferul tehnologic în scopul valorificării rezultatelor cercetării prin introducerea acestora în circuitul economic sub formă de produse și servicii inovative.

Domenii de specializare inteligentă sunt vizate în cadrul Centrului de Transfer Tehnologic iTransfer de la Universitatea „Cuza”

Domeniile de specializare inteligentă vizate în cadrul Centrului de Transfer Tehnologic iTransfer de la Universitatea „Cuza” sunt: „Tehnologii informaționale și de comunicări” (Internetul Viitorului, Tehnologii, instrumente și metode pentru dezvoltarea de software) și „Securitatea informatică a infrastructurilor și serviciilor”. Centrul își propune diversificarea continuă a domeniilor abordate, în funcție de specialiștii pe care îi va recruta în viitor. Oferta de servicii ale Centrului iTransfer cuprinde dezvoltarea de sisteme software proprii sau în colaborare cu întreprinderile solicitante, consultanță IT, organizarea de traininguri profesionale/executive, de conferințe/workshop-uri cu specific IT sau tutoriat Start-up/Spin-off.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments