duminică, ianuarie 19, 2025
AcasăSocial„Lumea auzită și simțită a copilăriei”, un proiect care îi vizează pe...

„Lumea auzită și simțită a copilăriei”, un proiect care îi vizează pe elevii și profesorii Liceului Special „Moldova” din Târgu Frumos

[ad_1]

În perioada 30-31 mai 2022, în cadrul Liceul Special „Moldova” din Târgu Frumos, județul Iași, se organizează Proiectul cu participare la nivel național „Lumea auzită și simțită a copilăriei”. Proiectul se desfășoară cu sprijinul Asociației Nevăzătorilor din România și a Asociației Profesionale „Bastonul Alb Moldova”. Evenimentul prevede 2 secțiuni, una dedicată cadrele didactice, iar cea de-a doua adresată elevilor cu deficiențe de vedere.

Inițiatorii acestui proiect au convingerea că, pentru a susține calitatea în educație, cu atât mai mult în învățământul special, este nevoie de armonizarea eforturilor tuturor celor implicați în viața și în devenirea comunității. Liceul Special “Moldova” din Târgu Frumos, jud. Iași, școlarizează elevi nevăzători și cu deficiențe de vedere din întreaga zonă a Moldovei. În cadrul liceului învăță elevi începând de la clasa pregătitoare până la clasa a XII a, toți aceștia beneficiind de servicii specializate pentru educație, deprinderi de viață independentă și terapii specifice.

Proiectul Național „Lumea auzită și simțită a copilăriei”, la Liceul Special „Moldova” din Târgu Frumos

Liceul Special „Moldova” din Târgu Frumos pentru elevi cu deficiențe de vedere organizează o serie de activități în cadrul Proiectului Național „Lumea auzită și simțită a copilăriei”. Proiectul se va desfășura la sediul instituției din Târgu Frumos, în perioada 30 – 31 mai 2022.

Simpozionul-concurs cu participare națională „Lumea auzită și simțită a copilăriei- Experiența Personală în activitatea cu elevii cu deficiențe de vedere” prevede două secțiuni, secțiunea I este adresată cadrelor didactice și cuprinde eseuri, exemple de bune practici și proiecte extracurriculare desfășurate cu elevii cu deficiențe de vedere, în timp ce secțiunea a II-a, care este adresată elevilor, vizează realizarea de creații literare și artistico-plastice, tematica secțiunii fiind copilăria. Evenimentul reprezintă o oportunitate de valorificare a activității didactice, educativ- școlare și extracurriculare a cadrelor didactice care predau în școlile/ liceele pentru elevii cu deficiențe de vedere din țară.

Activitățile propuse în cadrul proiectului constituie un prilej de a împărtăși din experiența personală a cadrelor didactice și a elevilor, având rolul de a facilita interacțiunea cu membrii comunității, determinând competențe și atitudini pozitive esențiale pentru viața personală și profesională, aducând părinții mai aproape de școală și școala mai aproape de comunitate.

Programul proiectul cu participare națională pe care îl găzduiește Liceul Special „Moldova” din Târgu Frumos

O formă de organizare a activităților va fi spectacolul de muzică și teatru care reprezintă o modalitate de exprimare a abilităților artistice dezvoltate pe parcursul activităților școlare, iar atelierele de lucru tematice vor evidenția abilitățile practice atât ale elevilor, cât și ale cadrelor didactice. Totodată, secțiunea dedicată elevilor le va oferi acestora posibilitatea de a-și exprima propriile trăiri, emoții, prin intermediul creațiilor literare și artistico-plastice, știut fiind faptul că arta, în diversele sale forme, este o modalitatea de exprimare a celor mai intense trăiri interioare.

La eveniment vor lua parte personalități din domeniul educației, autorități județene și locale, reprezentanți ai organizațiilor nonguvernamentale şi ai partenerilor instituționali. În prima zi a evenimentului, pe 30 mai, începând cu ora 9.30, are loc prezentarea proiectului și a simpozionului național, precum și momente artistice susținute de absolvenții și de elevii liceului. Ziua va continua cu vizitarea atelierelor din cadrul liceului /cunoașterea activității elevilor cu deficienţe de vedere. În cea de-a doua zi a evenimentului, 31 mai 2022, începând cu ora 9.30, va avea loc deschiderea activităţii, la care vor lua parte părinţii actualilor elevi, elevii şi absolvenţii liceului.

Persoanele dornice să afle mai multe informații despre Proiectul „Lumea auzită și simțită a copilăriei” pot intra în contact cu directorului unității de învățământ, Cătălin Condrea.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments