luni, mai 20, 2024
AcasăCulinarMâncărică de ardei copți. Rețetă franțuzească pentru a pregăti deliciul culinar

Mâncărică de ardei copți. Rețetă franțuzească pentru a pregăti deliciul culinar

[ad_1]

Puteți pregăti o delicioasă mâncărică de ardei copți chiar pe o tavă. Acesta este cel mai simplu mod de a găti acest fel de mâncare. Este ușor să tai legumele, să le pui în cuptor și să îți vezi de treabă. În aproximativ o oră, deliciul culinar din legume este gata.

Pentru a pregăti unul dintre cele mai adorate de întreaga familie feluri de mâncare vei avea nevoie de 3 vinete, 3 ardei grași, ulei de floarea-soarelui, 2 cepe, 400 g roșii la conservă,  sare, piper după gust și o grămadă mare de verdețuri. Astfel, printre verdețurile necesare vei avea nevoie de pătrunjel, coriandru și mărar. De asemenea, este bine să adaugi în felul de mâncare și 2 căței de usturoi.

legume coapte langa o felie de paine intr-o farfurie
Legumele din această rețetă pot fi servite ca atare sau ca garnitură la carne

Mâncărică de ardei copți. Cu ce să servește felul de mâncare

Se spală vinetele, se taie cozile legumelor după care se taie pe lungime vinetele în felii subțiri. Acestea se ung cu ulei de floarea-soarelui și se dau la cuptor. Întoarceți vinetele în timpul gătitului pentru a se rumeni uniform pe ambele părți. Dacă preferați, prăjiți vinetele într-o tigaie.

Se taie ardeii în fâșii, se ung cu ulei și se coc în cuptor timp de 10-15 minute la 210 grade. Se taie ceapa în jumătăți de inele și se prăjește într-o tigaie timp de 10 minute, amestecând din când în când.

Adăugați roșiile, amestecați și fierbeți timp de 6-7 minute la foc mic, până când sosul se îngroașă. Se adaugă vinetele și ardeii copți, usturoiul și ierburile aromatice. Se asezonează cu sare și piper. Se amestecă ușor și se lasă să fiarbă la foc mic încă 5-7 minute. Mâncărica se servește cu pâine crocantă. Legumele din această rețetă pot fi servite ca atare sau ca garnitură la carne.

mai multe legume copate intr-o tava
În aproximativ o oră, deliciul culinar din legume este gata

Rețeta franțuzească pentru a pregăti celebra tocăniță. Ingredientele necesare

Aceasta este o delicioasă tocană de legume franțuzească, compusă din vinete, dovlecei, ardei grași, roșii, ceapă și usturoi. Este perfectă pentru cei cărora le place să mănânce gustos și sănătos. În plus, tocănița este o modalitate excelentă de a folosi în mod interesant legumele de sezon.

Pentru a pregăti felul de mâncare vei avea nevoie de 5 linguri de ulei de măsline în cantitate de 700 gr. Din legume trebuie să folosești vinete, tăiate în cuburi mari, condimentate cu sare și piper negru măcinat. De asemenea, vei avea nevoie de 700 g de dovlecei, tăiați în cuburi mari și o ceapă medie, tăiată și ea în cuburi. Pentru o aromă mai deosebită se folosesc 2 căței de usturoi.

Aceștia trebuie tocați mărunt și adăugați la legume alături de 2 crenguțe de cimbru proaspăt, o frunză de dafin și 450 g de roșii, tăiate în cuburi mari. Nu uita și de principalul ingredient. Astfel, vei avea nevoie de un ardei mare,  tăiat în cuburi mari și 5 g de busuioc, tăiat în fâșii subțiri

vanata coapta taiata pe un fund de lemn langa mai multe tacamuri
Chiar înainte de servire, se adaugă busuiocul

Modul corect de preparare a delicioasei combinații din legume

Încălziți 2 linguri de ulei într-o cratiță mare la foc mediu spre mare. Adăugați vinetele, asezonați-le generos cu sare și piper și apoi prăjiți-le, amestecând din când în când, timp de aproximativ 2 minute, până se rumenesc.

Se transferă vinetele într-un castron mare. Se mai toarnă încă 2 linguri de ulei în tigaie. Se adaugă dovleceii, se condimentează și adaugă generos piper. Se rumenesc și ele aproximativ 2 minute și se pun într-un castron împreună cu vinetele. Reduceți focul la mediu-jos. Adăugați încă o lingură de ulei în tigaie și prăjiți ceapa timp de 6-8 minute, amestecând din când în când. Aveți grijă să adăugați sare și piper la ceapă.

De asemenea, nu uitați să adăugați usturoiul, cimbrul și frunza de dafin la ceapă și gătiți până când se fragmentează, aproximativ 30 de secunde. Se adaugă roșiile și ardeii grași. De asemenea, întoarceți vinetele și dovleceii în tigaie, amestecați ușor. Amestecul se aduce la fierbere, apoi se reduce focul la mic. Fierbeți tocănița la foc mic, amestecând din când în când, timp de 20 de minute până la 1,5 ore.

Timpul de gătire depinde de consistența pe care doriți să o aibă mâncărică de ardei copți. Un timp de fierbere mai îndelungat va transforma legumele într-o masă aproape omogenă. Spre final, se îndepărtează frunza de dafin și crenguțele de cimbru. Chiar înainte de servire, se adaugă busuiocul. Se gustă tocănița și se condimentează cu sare și piper, după caz. Se servește tocănița, stropind fiecare porție cu mult busuioc și un strop de ulei de măsline.

o tigaie cu mancarica din legume langa mai multe legume proaspete
Întoarceți vinetele în timpul gătitului pentru a se rumeni uniform pe ambele părți

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments