[ad_1]
Dacă vrem să îi surprindem pe cei dragi cu un preparat inedit în plin sezon de toamnă, ideală este gustoasa mâncărică de gutui. Aceasta este ușor de făcut acasă, avem nevoie de câteva ingrediente, iar la final vom obține un adevărat deliciu. Aromată, fină și cu un aspect inedit, mâncărica de gutui poate fi servită ca atare sau poate deveni garnitura perfectă pentru niște fripturi gustoase. Iată cea mai simplă rețetă pentru un preparat culinar savuros.
Mâncărică de gutui
În plin sezon de toamnă, putem pregăti rețete spectaculoase cu gutui. Aceste fructe sunt aromate, gustoase și sănătoase și putem obține cele mai bune preparate culinare, pe placul tuturor celor de la masă. Dacă vrem să ne încântăm papilele gustative cu un deliciu inedit, ideală este o mâncărică de gutui.
Pentru a obține un preparat culinar savuros, este important să alegem gutui bine coapte și să adăugăm câteva ingrediente inedite pentru un plus de savoare. Mâncărica de gutui le va aminti celor de la masă de vremea copilăriei și de rețetele gustoase ale bunicii.
Pe lângă acest deliciu, putem face foarte ușor acasă și o marmeladă de gutui. Aceasta este aromată, fină și gustoasă, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, succesul culinar va fi garantat.
De asemenea, pentru iubitorii de deserturi tradiționale, făcute ca pe vremea bunicii, putem pregăti și o prăjitură cu dulceață de gutui. Aceasta are o savoare aparte și este ideală la mesele festive alături de alte preparate inedite și rafinate.
Mâncărica de gutui este apreciată de toți cei de la masă, este ușor de făcut, iar dacă ținem cont de câteva trucuri, putem transforma acest deliciu într-o garnitură perfectă pentru fripturi sau alte preparate din carne.
Cum să pregătești acasă un adevărat deliciu culinar
Pentru savuroasa mâncărică de gutui vom avea nevoie de 5 gutui mari și bine coapte, 5 linguri de zahăr, 2 linguri de amidon, 50 ml de ulei, 1 baton de scorțișoară, 1 litru de apă și 1 praf de sare.
Mai întâi se spală gutuile foarte bine și se lasă la scurs. Se taie în două, se curăță de sâmburi apoi se taie fiecare jumătate de gutuie în felii subțiri. Într-o oală se pune zahărul la caramelizat la foc mic, api se adaugă gutuile, apa și batonul de scorțișoară. Se lasă la fiert în câteva clocote apoi se ia cratița de pe foc.
Într-o altă cratiță se încălzește uleiul apoi amidonul și se amestecă continuu să nu se lipească de oală. După aceea se pun gutuile peste această compoziție, se adaugă praful de sare și se lasă la fiert la foc mediu până când gutuile se înmoaie. Pentru a obține o mâncărică de gutui gustoasă, putem suplimenta cantitatea de zahăr sau cantitatea de apă, după preferințe. Astfel, vom obține o mâncărică delicioasă și cu textura pe care o dorim.
Cu siguranță vom obține la final un adevărat deliciu. Mâncărica de gutui poate fi servită ca atare sau poate fi folosită ca garnitură pentru niște preparate din carne. Servită împreună cu o friptură delicioasă, mâncărica de gutui va transforma orice preparat culinar într-un spectacol de arome.
Mâncărica de gutui este gustoasă, aromată și ușor de făcut, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final ne vom încânta papilele gustative cu un preparat culinar irezistibil.
[ad_2]