vineri, ianuarie 24, 2025
AcasăActualitateMarcel Ciolacu a discutat cu omologul său bulgar. Strategie comună pe aderarea...

Marcel Ciolacu a discutat cu omologul său bulgar. Strategie comună pe aderarea la Schengen

[ad_1]

Premierul Marcel Ciolacu a discutat, vineri, la telefon cu omologul său bulgar, Nikolai Denkov. Cei doi au discutat despre cooperarea bilatelară, dar și despre o strategie comună de aderare la Spațiul Schengen, scrie Mediafax.

„Am discutat despre cooperarea bilaterală dintre România și Bulgaria , având o voce mai puternică în Europa, cooperarea la frontieră, relațiile economice și o strategie comună de aderare Schengen”, scrie pe Twitter Marcel Ciolacu. Nokolai Denkoc a fost învestit în funcția de prim-ministru pe 6 iunie 2023.

România și Bulgaria ar putea intra în Schengen în două etape

România și Bulgaria ar putea intra în Schengen în două etape, în octombrie aerian și-n ianuarie 2024 terestru, anunțau sursele de la Bruxelles. Austria, țara care s-a opus vehement României, îl invită, din nou, pe liderul vecin în vizită. Invitația vine chiar de la cancelarul austriac care a criticat în termeni duri România.

Rumen Radev, președintele Bulgariei, merge două zile în Austria, la invitația cancelarului austriac, Karl Nehammer. Cei doi urmează să discute despre aprofundarea cooperării dintre Sofia şi Viena, precum şi despre aderarea Bulgariei la Schengen, notează Rador. Vezi continuarea aici!

Marcel Ciolacu a anunțat că vor fi eliminate unele excepții fiscale

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că vor fi scoase anumite excepţii la Codul fiscal, dar a dat de înţeles că nu sunt vizate deocamdată cele din IT. Întrebat dacă ar putea fi retrase facilităţile fiscale din domeniul construcţiilor, agricultură şi IT, Marcel Ciolacu a precizat că în România trebuie să se revină la un climat concurenţial egal.

„PNRR prevede să începem să scoatem din excepţii. Da, cred că în viitor vor trebui scoase anumite excepţii. Asta nu înseamnă că, din analiza noastră preliminară, vom umbla la excepţiile din IT, în acest moment. Sunt excepţii de aproape 20 de ani, din câte ştiu eu şi au adus un lucru benefic, până acum, un hub important în România. Sunt excepţii la Codul fiscal de aproximativ 74 de miliarde. Este un lucru total anormal şi o recomandare venită de la toate organismele financiare internaţionale. Cu alte cuvinte, trebuie să revenim la un climat concurenţial egal în România. S-a terminat cu perioada excepţiilor peste excepţii”, a arătat Ciolacu, într-o declaraţie acordată presei.



[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments