Marcel Ciolacu, despre decizia Comisiei Europene: „Guvernanții au confundat PNRR cu un fel de plată pe criterii politice”

57


Președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a fost prezent, joi, 22 aprilie 2021, la o acțiune de ecologizare în județul Giurgiu. Reprezentantul social-democraților a făcut o serie de precizări strâns legate de decizia Comisiei Europene, aceea de a respinge forma actuală a Planului Național de Redresare și Reziliență prezentată de actuală coaliție de guvernare.

„Au confundat PNRR cu un fel de plată pe criterii politice. Nu vor reuși în opt zile. Îi vor trimite din nou acasă cu acest Plan Național de Redresare și Reziliență.” a spus șeful PSD.

„E un dezastru pentru România, pentru că nu primim nici acel avans de 12% din 29.2 miliarde. Vom ajunge în stadiul în care vom face împrumut și nu vom putea să îl folosim, pentru că nu avem aprobat PNRR.” a adăugat Ciolacu.

Mii de membri PSD au participat la strângerea a sute de tone de gunoaie

Marcel Ciolacu a anunțat o inițiativă legislativă care să introducă criteriul verde în achizițiile publice. Astfel, 10.000 de membri ai Partidului Social Democrat din toată țară s-au mobilizat și au reușit să strângă sute de tone de gunoaie astăzi, de Ziua Pământului.

„Ne-am mobilizat pentru a da o mână de ajutor mediului în care trăim. Depinde de fiecare dintre noi să contribuim, câte puțin, în fiecare zi, nu doar astăzi, de Ziua Pământului. De noi depinde să avem o Românie mai curată”, declară Marcel Ciolacu, președintele PSD.

Liderul PSD a menționat faptul că săptămâna viitoare va propune Parlamentului o nouă inițiativă legislativă care să introducă criteriul verde în achizițiile publice.

Așadar, în orice licitație publică, vor fi punctate companiile capabile să asigure o poluare cât mai redusă, urmare a unui traseu de transport ori de distribuție cât mai scurt!

„Prin asemenea măsuri concrete, care ajută în primul rând firmele românești, PSD înțelege să susțină protejarea mediului. Credem că o Românie mai curată și mai verde înseamnă nu doar mai multă sănătate, ci și mai multă civilizație și bunăstare. PSD a fost și rămâne un promotor convins, dedicat, al protejării mediului înconjurător și asumă ca o prioritate promovarea unor politici care să reducă poluarea, să apere pădurea, să sprijine dezvoltarea unei economii cât mai sustenabile și mai puțin poluante”, potrivit unui comunicat de presă al PSD.


Sursa: bzi.ro