[ad_1]
La cumpărături, umplem plasele și cu un cocktail de bacterii. Cărucioarele care stau afară şi-n care unii dintre clienții supermarketurilor îşi lasă şi gunoaiele sunt curățate rar şi superficial. Un studiu realizat în SUA arată că jumătate dintre ele sunt mai murdare decât toaletele publice, scrie observator.tv
Praf, noroi, lichide care se scurg sau gunoaiei abandonate la finalul cumpărăturilor. Iar rezultatul, cât se poate de simplu: multe cărucioare sunt focare de infecţie.
Are nevoie şi cam atât. Aşa că astfel de căruciore ajung foarte des în mâna clienţilor. Deşi magazinul are o procedură strictă de igienizare.
„(…) angajaţii sunt informaţi ca procesul de curăţare şi igienizare să aibă loc săptămânal. Pe lângă această procedură, coşurile se ingienizează ori de câte ori este nevoie. (…) monitorizăm şi verificăm o dată pe lună acest aspect”, este răspunsul unei reţelei de magazine.
Mare atenţie la cărucioarele din supermarket. Iată de ce
Enache Gheorghe, medic primar spitalul de boli infecţioase Victor Babeş: „Putem să facem nişte elemente veziculoase la nivelul mâini. Sau putem face infecţii respiratorii cu colii chiar şi urinare dacă atingem zone cu mâinile murdare.”
În alt magazin, clienţii şi-au pus lângă produse chiar şi propriile sacoşele cu rotile pe care le-au târât prin tot oraşul. În aceleaşi cărucioare, sunt plimbaţi şi copiii pe durata cumpărăturilor.
Acesta este un coş de cumpărături pe care pun mâna sute de oameni, în fiecare zi. Se vede cu ochiul liber cât este de murdar. Aici avem un rest de gumă de mestecat, iar pentru a vedea cât de murdar este şi în interior o să facem un test simplu. Vom lua un şerveţel umed şi vom şterge această suprafaţă.
Un studiu realizat în SUA de Universitatea din Arizona arată că jumătate dintre coşurile de cumpărături sunt contaminate cu E-coli. Cu alte cuvinte, au constat că erau mai murdare decât toaletele magazinelor.
[ad_2]