miercuri, mai 1, 2024
AcasăCulinarMazăre cu carne de pui. Rețeta bunicii pentru un preparat savuros

Mazăre cu carne de pui. Rețeta bunicii pentru un preparat savuros

[ad_1]

Dacă vrem să pregătim acasă o mâncare gustoasă, rapidă și sănătoasă, ideală este o mazăre cu carne de pui. Aceasta se face ușor, cu câteva ingrediente, iar dacă ținem cont de câteva trucuri ale marilor bucătari la final ne vom încânta papilele gustative cu un adevărat deliciu. Iată rețeta bunicii pentru un preparat savuros.

Mazăre cu carne de pui

Atunci când dorim să îi răsfățăm pe cei dragi cu o mâncare ca pe vremea bunicii, putem face rapid o mazăre cu carne de pui. Aceasta este sățioasă, sănătoasă și se face rapid, cu doar câteva ingrediente. Mâncărica de mazăre poate fi făcută cu carne de pui, de porc sau de vită, după preferințe.

Pentru a oferi acestui preparat un plus de savoare trebuie să ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii. Preparatele cu mâncare de pui sunt savuroase și sănătoase. Pe lângă mazărea cu carne de pui putem pregăti la mesele de sărbătoare și nu numai o ciulama de ciuperci cu pui. Aceasta are un aspect deosebit și este extrem de gustoasă.

Pentru iubitorii de mâncăruri rafinate și delicioase ideală este o ruladă de pui la cuptor. Aceasta este perfectă la mesele festive alături de alte bucate alese. Mazărea cu carne de pui este ideală în orice sezon, fiind recomandată și celor care se află la dietă. Savurosul preparat culinar este ușor, sățios și sănătos.

Rețeta cu care vei obține o mâncare aromată și gustoasă

Pentru delicioasa mâncare de mazăre cu carne de pui vom avea nevoie de 3 cepe, 3 morcovi, 6 ciocănele de pui, 500 ml de suc de roșii, 600 g de mazăre congelată, 200 ml de apă, 1 legătură de mărar. Mai întâi se taie ceapa solzișori, iar morcovul se taie rondele. Într-o tigaie cu puțin ulei se prăjesc ciocănelele de pui până încep să se rumenească pe toate părțile. Se scoate carnea de pui într-un vas separat și în uleiul rămas se pune ceapa la călit. După ce aceasta se înmoaie și capătă o culoare ușor maronie se adaugă și morcovul.

Se amestecă ceapa împreună cu morcovul tăiat rondele apoi se toarnă și sucul de roșii apoi mazărea și se amestecă din nou. Ulterior, se pun în tigaie și ciocănelele de pui, se toarnă apa cât să acopere carnea și legumele și se lasă la fiert la foc potrivit. Se condimentează mazărea cu carne de pui cu sare și piper după gust, iar pentru un plus de savoare putem adăuga și o legătură de mărar proaspăt tocat mărunt. Când este gata, se ia mâncarea de pe foc, se lasă la răcit apoi se servește împreună cu o pâine de casă gustoasă și pufoasă.

Mazărea cu carne de pui este o mâncare delicioasă, sățioasă și ușor de pregătit. Dacă ținem cont de câteva secrete din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat și ne vom încânta papilele gustative cu un preparat savuros. Această mâncare tradițională este ideală la mesele festive alături de alte bucate alese făcute ca în vremea de odinioară. Mazărea cu carne de pui este sănătoasă și recomandată chiar și celor care se află la dietă.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments