Medicul Monica Pop, declarații după moartea lui Ion Dichiseanu: „Medicul care a suspicionat o neoplazie, trebuia să investigheze și trebuia să facă ceva”

220


Joi, 20 mai, în cadrul unei emisiuni de la Antena 3, medicul Monica Pop a vorbit despre moartea actorului Ion Dichiseanu și despre modul în care au acționat medicii în cazul acestuia.

Ion Dichiseanu, în vârstă de 87 de ani, s-a stins din viață astăzi, după ce a fost infectat cu o bacterie periculoasă. Familia face acuzații grave legate de cauza morţii.

Medicul Monica Pop și-a arătat regretul pentru pierderea lui Ion Dichiseanu și acuză medicii că nu au făcut investigațiile necesare.

„Regret din suflet ca s-a pierdut Dichi. L-am cunoscut la niște filmări și ca să încep cu începutul vreau să vă spun că, atunci când eram foarte tânără l-am văzut la mare și era cu familia. Mi se părea o persoană intangibilă. Am constatat ulterior, că este un om absolut extraordinar de o modestie extraordinară, de o noblețe deosebită.

Vreau să vă spun că la niște filmări la serialele Ruxandei Ion el se ocupa de un copil care nu fusese la școală niciodată, deși era de vârstă școlară și care făcea parte din distribuție. Îl învăța să citească. Mi s-a apărut extraordinar. Era un om de o noblețe absolut deosebită”, a spus medicul Monica Pop la Antena 3.

Medicul Monica Pop, după moartea lui Ion Dichiseanu: „Nu sunt de acord cu nicio formă că s-a infectat de la o investigație”

Monica Pop a fost întrebată ce părere are despre intervenția medicilor în acest caz, iar aceasta a declarat că pleurezia poate fi oricând expresia unui cancer.

„Medicul care a suspicionat o neoplazie, trebuia să investigheze și trebuia să facă ceva. Nu sunt de acord cu nicio formă că s-a infectat de la o investigație. Asta este cu totul și cu totul altceva, dar eu cred că din punct de vedere medical au gândit corect cei care l-au trimis la bronhoscopie. Este ireparabilă pierderea lui”, a mai spus medicul Monica Pop care şi-a reconsiderat afirmaţia potrivit căreia nimeni nu este de neînlocuit.

„Ion Dichiseanu este de neînlocuit fără doar și poate este de neînlocuit.”

Ion Dichiseanu a murit astăzi, 20 mai 2021. Actorul avea vârsta de 87 de ani și a fost internat mai bine de 90 de zile în spital, după ce a fost depistat cu probleme grave de sănătate.

Artistul se afla spitalizat la unitatea medicală Floreasca din București. Marele actor Ion Dichiseanu a fost infectat cu o bacterie periculoasă.

Cine a fost Ion Dichiseanu

Ion Dichiseanu s-a născut la data de 20 octombrie 1933 în Adjud, județul Vrancea. A absolvit în anul 1959 Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică, Facultatea de Teatru din București.

A fost cunoscut datorită activității sale artistice în cadrul Teatrului Nottara, dar și pentru numeroasele roluri care l-au consacrat în cinematografie, teatru de televiziune și teatru radiofonic.

Ioana Dichiseanu, fiica marelui actor, a vorbit de curând, la Antena 3, despre starea de sănătate a tatălui ei și mai ales de la ce au pornit problemele de sănătate care l-au ținut la pat pe Ion Dichiseanu de trei luni.

“În fiecare zi sun, cred că bietul personal medical de acolo s-a săturat să îmi audă vocea, să spun că sunt eu și cum se mai simte tata. Sunt zile bune, zile mai puțin bune, dar important este că e într-o stare stabilă și ne rugăm la Dumnezeu ca recuperarea să fie cât mai rapidă. Nu a pornit dintr-o suferinţă anume, el este un fost fumător şi a avut o saturaţie uşor scăzută a oxigenului, dar nu alarmantă. În noiembrie a avut câteva simptome care i-au dat de bănuit, a făcut radiografie şi CT. Acestea au fost prost citite, prost interpretate. A făcut o bronhoscopie şi, la 11 zile după aceasta, s-a prăbuşit şi am aflat că a fost infectat cu o bacterie care i-a provocat o pneumonie bilaterală”, declara Ioana, fiica lui Ion Dichiseanu.


Sursa: bzi.ro