duminică, ianuarie 5, 2025
AcasăCulinarMituri alimentare. Oricine le știe

Mituri alimentare. Oricine le știe

[ad_1]

Mamele noastre au păstrat de-a lungul anilor tot felul de sfaturi utile pentru bucătărie și le-au transmis generației următoare. Dar în epoca Internetului, astfel de trucuri de viață devin din ce în ce mai populare, ceea ce face din ce în ce mai greu să ne dăm seama dacă sunt reale sau nu.

1. Pentru a face aluatul mai gros trebuie să folosești amoniac și oțet

Pentru ca amoniacul să fie utilizat ca praf de copt, el are nevoie de un mediu acid. Dar femeile casnice din anii ’60 au decis cumva să îl amestece cu oțet (aparent a fost la îndemână cel mai adesea). Problema este că dioxidul de carbon scapă înainte de a ajunge în aluat.

În mod ideal, trebuie să amesteci amoniacul cu ingrediente uscate și acide, apoi cu lichide. Cu toate acestea, în această metodă, este mai bine să nu utilizezi oțet, ci smântână, lapte sau suc de lămâie în schimb.

2. Pentru a decoji ouăle mai ușor trebuie să le pui în apă rece după ce le fierbi

Chef Kenji Lopez-Alt a gătit mii de ouă în ultimii ani pentru a găsi tehnica perfectă de gătit. El ne sfătuiește să aruncăm ouăle în apă clocotită – și nu rece, în ciuda a ceea ce toată lumea știe.

Am făcut asta și ouăle au fost cu adevărat curățate mai bine atunci când au fost preparate în apă clocotită. Cu toate acestea, trebuie să fii atent deoarece la temperaturi diferite, ouăle pot pur și simplu să se spargă.

3. Pentru a curăța mai ușor o tavă arsă trebuie să fierbi o soluție salină în ea

Carneţele de bucate vechi sfătuiesc gospodinele să curețe o tavă arsă în felul următor: adaugă niște apă, o mulțime de sare și fierbe-le împreună. Din păcate, acest sfat nu a ușurat soarta nefericită a tavelor: murdăria a rămas exact așa cum a fost. În plus, o astfel de pastă de sare caustică poate fi dăunătoare pentru oțelul inoxidabil.

S-a dovedit o modalitate mult mai eficientă și mai ușoară de a curăța o tigaie murdară: înmoai-o în apă caldă, las-o peste noapte și dimineața va fi mult mai ușor de curățat, indiferent cât de murdară a fost.

4. Pentru a nu-ți face mâinile și vasele să miroasă a pește trebuie să le speli cu apă rece și apoi să le freci cu oțet sau lămâie

Este dificil să scapi de mirosul de pește și nici detergenții nu ajută mereu. Un sfat vechi și bun funcționează cel mai bine aici: clătește-te cu apă și apoi șterge-te cu suc de lămâie. O soluție slabă de oțet ajută și la rezolvarea acestei probleme.

5. Pentru a tăia ceapă fără să îți lăcrimeze ochii trebuie să înmoi cuțitul în apă rece

Tindem să ne confruntăm cu o problemă de gătit cu ceapă: fie se desface atunci când încercăm să o tăiem, fie ne face să plângem. Se recomandă să tai ceapă cu un cuțit umed, umezindu-l din când în când în timp ce tăi.

Acest sfat în general funcționează, dar totul depinde de „stingerea” cepei și de sensibilitatea ochilor tăi.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments