miercuri, ianuarie 22, 2025
AcasăCulinarMurături asortate în saramură. Cum să pregătești cele mai bune murături pentru...

Murături asortate în saramură. Cum să pregătești cele mai bune murături pentru iarnă

[ad_1]

În plin sezon de toamnă, gospodinele se întrec în tot felul de rețete de murături asortate în saramură. Acestea sunt nelipsite din cămară, alături de alte preparate culinare delicioase. Murăturile sunt gustoase, aromate și ușor de făcut, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, vom reuși să păstrăm savoarea murăturilor mai mult timp. Iată cum să pregătești cele mai bune murături pentru iarnă.

Murături asortate în saramură

Când vine vorba de gustoasele murături, rețetele sunt diverse și spectaculoase. Fie că sunt puse la borcan sau în butoi, acestea sunt pregătite cu grijă de către gospodine pentru a-și păstra proprietățile cât mai mult timp. De la gustoșii castraveți murați până la gogonele, varză sau pepene murat, toate sunt pe placul celor de la masă.

Murăturile țărănești pregătite după rețeta veche a bunicii au o savoare aparte. Murăturile pot fi servite alături de numeroase preparate culinare și sunt nelipsite la mesele festive.

Pe lângă gustoasele murături, doamnele mai pregătesc pentru sezonul rece și un zarzavat pentru iarnă cu roșii și ardei capia. Acest deliciu ne ajută să obținem cele mai bune ciorbe de casă.

Dacă vrem să ne bucurăm de gustul unor murături diverse, colorate și aromate, ideale sunt murăturile asortate în saramură. Pentru a oferi acestora un plus de savoare putem să le condimentăm cu ierburi proaspete precum mărar, cimbru, oregano, rozmarin, cu câțiva căței de usturoi, cu ghimbir proaspăt sau cu semințe de muștar și boabe de piper.

Rețeta bunicii pentru cele mai bune murături

Pentru a pregăti niște murături asortate în saramură vom avea nevoie de 1 pepene mic, 1 kg de castraveți, 1 kg de gogonele, 1 kg de morcovi, 1 kg de gogoșari, 1 kg de conopidă, 3 legături de mărar, 1 țelină, 1 căpățână de usturoi, 1 rădăcină de hrean și câteva frunze de hrean, sare de murături și apă.

Mai întâi se spală legumele și se curăță. Conopida se rupe bucățele, gogoșarii se curăță de cotor și semințe și se taie în jumătate, morcovii se curăță și se taie rondele, iar gogonelele se taie în jumătate sau se lasă întregi dacă sunt mici. Pepenele se taie felii cu tot cu coajă.

După aceea, se pregătesc borcanele pentru murături. Acestea se spală foarte bine și se sterilizează. Pe fundul borcanelor se pun câteva frunze de țelină, hrean și mărar, apot se pun legumele asortate, cât mai aproape una lângă cealaltă să încapă în borcane.

Printre murături se adaugă usturoi și ardei iute. Deasupra se pun frunze de hrean și țelină, dar și câteva frunze de mărar. După aceea se pregătește saramura pentru murături.

Se pune apa la fiert cu sarea pentru murături. Este important să pregătim corect saramura pentru ca delicioasele murături să își păstreze proprietățile mai mult timp și să nu fermenteze. Se pun 25-30 de grame de sare la un litru de apă. Se lasă saramura la fiert, apoi se toarnă fierbinte în borcane.

Se lasă la răcit timp de câteva ore, apoi se închid borcanele, se agită ușor și se depozitează la loc uscat și răcoros. Cu siguranță vom obține niște murături gustoase și aromate.

Murăturile asortate în saramură sunt nelipsite din cămară, alături de alte preparate culinare delicioase pregătite pentru sezonul de iarnă. Dacă ținem cont de câteva trucuri simple, vom obține niște murături savuroase, care își vor păstra proprietățile mai mult timp.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments