[ad_1]
Greva profesorilor continuă, deși ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat înainte de întâlnirea cu sindicaliștii din educație că la nivelul ministerului încep „discuțiile tehnice” pe noua lege a salarizării, dar că răspunsul pe solicitările de creșteri salariale trebuie să îl dea Coaliția.
Liderii sindicatelor care au participat luni, la negocierile de la Guvern pentru oprirea grevei profesorilor, că nu s-a ajuns la un acord, urmând ca ministrul Muncii să prezinte coaliției solicitările angajaților din învățământ.
„A rămas că ministrul să prezinte coaliţie solicitările. Deocamdată nu avem nimic concret. Aşteptăm cât mai repede răspunsul. Ne dorim să ne întoarcem în sălile de clasă, dar totul depinde de rapiditatea cu care coaliţia ia o decizie. Am convenit că ne vom întâlnit pentru viitoarea grila de salarizare, dar oamenii aşteaptă un act normativ care să statueze ce am discutat. Protestul de mâine se ţine, nu avem motive să renunţăm la el”, au afirmat liderii sindicali.
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat luni, la finalul negocierilor cu liderii sindicatelor din învățământ pe marginea opririi grevei generale a angajaților din educație, că a fost o discuție „constructivă”.
„Am avut o discuţie constructivă. Începând de azi discutăm tehnic în profunzimea a ceea ce solicita dânşii pe nouă grilă de salarizare, plecăm de la salariul mediu brut pentru debutanţi şi discutăm posibilităţi. Dna ministru Deca va pleca la Guvern la dl premier şi îi va prezenta succint ce am discutat noi aici”, a afirmat Budăi.
Evaluarea Națională pentru clasa a VI-a a fost amânată cu încă două săptămâni
A fost trimis spre publicare în Monitorul Oficial ordinul de ministru pentru modificarea Calendarului Evaluărilor Naționale, conform unui comunicat al Ministerului Educației. Astfel, Evaluarea națională pentru clasa a VI-a va avea loc în zilele de 12 iunie – Limbă și comunicare, respectiv 13 iunie – Matematică și științe ale naturii.
Este o nouă amânare a Evaluării Naționale pentru clasa a VI-a, de data aceasta cu încă două săptămâni.
Acestă reprogramare vine după ce săptămâna trecută, pe 23 mai, Ministerul Educației a mai decis amânarea cu o săptămână, pentru zilele de 30 mai (Limbă și comunicare), respectiv 31 mai (Matematică și științe ale naturii).
Un senator acuză că elevii scoși în stradă la proteste sunt abuzați
Senatorul PNL Vlad Mircea Pufu a explodat după ce elevii au fost scoși în stradă de profesorii care protestează. În unele județe cadrele didactice s-au afișat alături de elevi la acțiunile lor de protest prin care cer măriri de salariu. Senatorul PNL spune că asta e o formă de abuz asupra elevilor, una care se pedepsește penal.
„Întreb și eu! Ce caută copiii în stradă? Este pentru prima dată în istoricul grevelor cadrelor didactice din România când aud despre solidaritatea copiilor în stradă cu profesorii lor. În aceste zile, se presupune că au de studiat, nu? Că doar despre asta discutăm, tic-tacul zilelor rămase până la examene Unii învață pentru încheierea mediilor, alții pentru examenele care sunt definitorii pentru viitorul lor! Sau tocmai asta îi vulnerabilizează și aleg să iasă în stradă?
Eu știam că până la vârsta majoratului sunt protejați de lege în fața oricărei forme de abuz, fie el și emoțional. De când devin copiii masă de manevră într-o dispută care îi depășește? Chiar dacă este, până la urmă, despre ei, îi excede totuși.
Aud un lider de sindicat care cere sprijinul copiilor! Adică sunt chemați să susțină un demers ce le poate amputa din start parcursul în viață, împotriva propriului interes. Dacă doresc să se exprime, elevii o pot face în interiorul școlii, prin reprezentantul pe care îl au în Consiliul de Administrație al unității de învățământ, plus Consiliul Județean al Elevilor. E o formă democratică respectată.
⁉️Cred că se merge totuși prea departe! Profesori care își pun poze cu propriii elevi aflați în stradă?! Vrem o țară ca afară? Haideți să începem cu noi!
P.S. Am fost și rămân susținătorul revendicărilor cadrelor didactice, dar tocmai astfel de acțiuni decredibilizează și antagonizează pe unii împotriva altora (la elevi mă refer), iar aici vorbim de dreptate socială și punct.
Dumneavoastră cum comentați?”, a scris senatorul pe rețelele sociale.
[ad_2]