joi, ianuarie 16, 2025
AcasăSocialO profesoară din Iași formează campioni în informatică de 22 de ani:...

O profesoară din Iași formează campioni în informatică de 22 de ani: „Particip la pregătirea copiilor din Lotul Național de Informatică” – FOTO

[ad_1]

Emanuela Cerchez, profesor de informatică la Colegiul „Emil Racoviță” din Iași, formează campioni în informatică de 22 de ani. A fost coordonatorul Lotului Național de Informatică, iar în prezent colaborează cu cei mai buni profesori de informatică din România pentru pregătirea elevilor care participă la olimpiade

Provenind dintr-o familie formată din cadre didactice, Emanuela Cerchez nu s-a abătut din a merge pe același drum. A urmat studiile Facultății de Matematică, secția Informatică, în 1990, iar ulterior a devenit profesor. De-a lungul anilor a format generațiile de astăzi, activitatea ei profesională fiind caracterizată prin performanță.

Emanuela Cerchez formează campioni în informatică

o poză cu Emanuela Cerchez și elevii săi
Este în sistemul de învățământ de trei decenii

Familia ei este alcătuită din cadre didactice, astfel că dragostea pentru învățământ a prins rădăcini încă de la o vârstă fragedă. Imediat cum a terminat studiile liceale a optat pentru a studia matematică, însă persoana care i-a schimbat cursul vieții a fost chiar fostul ei profesor de informatică din liceu, ce se afla la înscrierile pentru studiile universitare. Acesta a sfătuit-o să pună la prima opțiune informatica și așa a făcut.

„Mama mea, profesor de biologie la Colegiul Național «Emil Racoviță»”, tatăl meu, și el, profesor de specialități agricole, oameni dedicați, școliți, iar toată viața lor a fost legată de școală. Implicit, și viața mea și a fratelui meu au devenit legate de școală. Când am mers să mă înscriu la facultate am vrut să merg spre Facultatea de Matematică, dar întâmplarea a făcut ca în sala unde se făceau înscrieri să fie primul meu profesor de informatică. Acesta m-a sfătuit să pun prima opțiune informatica, nu matematica, și așa am făcut.

Nu regret deloc decizia pe care am luat-o. Am făcut Facultatea de Informatică din Iași, apoi, timp de 20 de ani am predat la Liceul de Informatică «Grigore C. Moisil», iar din anul 2010, mai exact 13 ani, predau la Colegiul Național «Emil Racoviță»”, declară profesorul Emanuela Cerchez.

Profesoara de informatică a coordonat Lotul Național de Informatică, iar în prezent colaborează cu cei mai buni profesori de informatică din România, pentru pregătirea elevilor ce participă la olimpiade și diverse concursuri.

„Din anul 2001 particip la pregătirea copiilor din Lotul Național de Informatică, timp de opt ani de zile am fost și coordonator al lotului, dar acum am rămas în continuare în echipa care colaborează cu cei mai buni profesori de informatică din țară, pentru organizarea olimpiadelor, iar de câțiva ani ne-am și organizat într-o societate care se numește Societatea pentru excelență și performanță în informatică”, adaugă profesorul Emanuela Cerchez.

Centrul Județean de Excelență Iași oferă educație la un înalt nivel

o poză cu Emanuela Cerchez și mai mulți profesori
Activitatea Emanuelei Cerchez este caracterizată prin cuvântul performanță

Centrul Județean de Excelență Iași (CEX) a fost înființat în anul 2001, iar profesorul Emanuela Cherchez a contribuit la formarea acestuia. De 22 de ani predă în cadrul centrului și formează campioni în informatică.

Misiunea CEX este de a oferi educație la un înalt standard de calitate pentru dezvoltarea cognitivă și socio-emoțională a copiilor și tinerilor capabili de performanțe înalte, printr-o ofertă educațională diversificată, flexibilă și adaptată, care să stimuleze și să valorizeze, la nivel optim, potențialul beneficiarilor, în vederea obținerii excelenței într-o societate a cunoașterii și învățării permanente.

„Am contribuit la formarea Centrului de Excelență, care s-a înființat în anul 2001, în alt mod decât funcționează astăzi. Funcționa după un ordin al doamnei ministru Andronescu, iar Iașul era centru regional pentru tineri capabili de performanță. Avea în subordine șase județe din zona Moldovei și erau astfel de centre regionale în întreaga țară. Nu au funcționat toate, iar Iașul este unul din cazurile fericite, pentru că director al CEX a fost domnul profesor Seryl Talpalaru, timp de mulți ani.

El a înființat centrul și a reușit să cristalizeze, în jurul centrului, o echipă formată din cei mai performanți profesori de la disciplinele pentru care s-a înființat”, mai spune profesorul Emanuela Cerchez, care formează campioni în informatică.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments