O refugiată din Ucraina a pierdut sarcina, la maternitatea din Galați

94


Două refugiate din Ucraina, din cămine, însărcinate, una de 23 şi alta de 17 ani, au ajuns la Maternitatea Bună Vestire.

Cea de 17 ani, însărcinată în primul trimestru, a pierdut sarcina, avort spontan, este în spital. Cea de 23 de ani e în 20 de săptămâni, avea doar niște contracții, acum se simte bine.

Oboseala, stresul, frigul și efortul în tentativa de a scăpa de pericolul de acasă le putea fi fatal. Din păcate pentru tânăra de 17 nu s-a mai putut face nimic în privința sarcinii care a fost pierdută.

Tânără de 17 ani a rămas internată și se află sub tratament, iar cea de 23 de ani s-a întors la cămine acolo unde era cazată.

Având în vedere prin ce au fost nevoite să treacă prin acest exod, medicii recomandă ca femeile însărcinate să vină cu sau fară programare la consult.

Autoritățile gălățene încearcă pe cât posibil să afle și să țină sub monitorizare femeile din Ucraina însărcinate pentru a preîntâmpina orice problemă de acest sens. În Galați sunt cazate refugiate gravide chiar și aproape de termenul de naștere.

O altă refugiată din Ucraina a născut un băiețel perfect sănătos după ce a ajuns în România

O refugiată din Ucraina a născut, sâmbătă seara, la Spitalul „Sf. Doctori Cosma și Damian” Rădăuți un băiețel perfect sănătos. Tânăra în vârstă de 25 de ani a ajuns în România împreună cu mama și sora sa, soțul său rămânând în Ucraina pentru a fi înrolat în război.

Pacienta s-a prezentat la spital cu ruptură de membrană, s-a încercat nașterea naturală, acest lucru nefiind posibil. Prin urmare, medicii au luat decizia să recurgă la operația de cezariană. Nou-născutul este băiat, cântărește 3 kilograme și 900 grame și este perfect sănătos. Cadrele medicale s-au mobilizat și i-au oferit tinerei scutece și hăinuțe pentru băiețelul nou-născut.

După externare, tânăra va mai rămâne câteva zile în județul Suceava, unde i s-a găsit o locuință. La fel ca mulți alți ucraineni, tânără este doar în tranzit în România, urmând ca mai apoi să zboare către Germania.

„Atât mama cât și copilul sunt bine, nașterea a decurs fără probleme, cei doi nu au nevoie de nimic”, a declarat dr. Mihaela Bejinariu, director medical interimar al Spitalului Municipal Rădăuți.

Medicul Mihaela Bejinariu a precizat că mai multe femei cu sarcini în stadiu avansat s-au prezentat la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Municipal Rădăuți.

 


Sursa: bzi.ro