joi, ianuarie 23, 2025
AcasăActualitateOrganizația Mondială a Sănătății recomandă oficial vaccinul Pfizer/BioNTech

Organizația Mondială a Sănătății recomandă oficial vaccinul Pfizer/BioNTech

[ad_1]

Organizația Mondială a Sănătății a evaluat Comirnaty, numele comercial dat vaccinului anti-Covid-19 Pfizer/BioNTech.

Conform site-ului oficial OMS, vaccinul este așteptat să fie o unealtă importantă în lupta mondială cu Covid-19. „Bazându-ne pe dovezile valabile analizate, OMS consideră că există suficiente informații disponibile pentru vaccinul anti-Covid-19 pe bază de ARN mesager, Comirnaty, pentru a-l aproba în regim de urgență”, transmite Organizația.

„Comirnaty este un vaccin care previne boala coronavirus 2019 (Covid-19) la persoanele de 16 ani sau mai mult. Vaccinul conține o moleculă denumită ARN mesager (mRNA) care orchestrează crearea unei proteine din SARS-CoV-2, virusul care cauzează boala. Noul vaccin nu conține virusul în sine și nu poate cauza Covid-19”, mai explică OMS.

Efectele adverse ale vaccinului anti-COVID

Acestea sunt efectele adverse ale vaccinului anti-COVID înregistrate până acum. Până ieri, marţi 29 decembrie, 712 persoane au fost vaccinate împotriva coronavirus. Anunţul a fost făcut de Comitetul Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19. Numărul total al celor vaccinaţi ajungând la 2.778.

Până acum 7 reacţii adverse uşoare au fost înregistrate.

Până ieri, marţi 29 decembrie, 712 persoane au fost vaccinate împotriva coronavirus. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 6 reacţii adverse uşoare .

”6 reacţii comune şi minore, dintre care:

– 2 reacţii de tip local, cu durere la locul injectării;

– 4 reacţii generale: 2 febrile, 2 alergice de tip urticarie”, au transmis autorităţile.

Acesta au precizat că, de la debutul campaniei de vaccinare, în 27 decembrie, numărul total al reacţiilor adverse a fost de 7, respectiv 2 reacţii locale cu durere la locul injectării, 5 reacţii generale: 2 febrile, 3 alergice de tip urticarie.

”Precizăm că programul centrelor de vaccinare se încheie la ora 20.00, motiv pentru care numărul vaccinărilor realizate în intervalul orar 17.00 – 20.00 va fi reflectat în raportarea din ziua următoare”, au mai precizat autorităţile.

Vaccinul anti-COVID-19 nu va ajunge niciodată în farmacii

Dozele de vaccin anti-COVID-19 nu vor fi niciodată disponibile pentru achiziționare în farmacii. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Iași au precizat faptul că transportul și condițiile de depozitare speciale pe care le necesită serul împotriva noului tip de virus împiedică o astfel de comercializare.

BioNTech şi Pfizer, dezvoltatorii vaccinului anti-COVID-19, au precizat că serul rezistă 5 zile la o temperatură cuprinsă între 2 și 8 grade, după ce este scos din spațiul special de stocare.

Spitalul Militar din Iași devine centru de stocare și de distribuție a vaccinului anti-COVID-19. În plan secundar, unitatea sanitară devine totodată, doar pentru angajați, și centru de vaccinare. Începând cu anul 2021, fiecare centru va asigura vaccinarea unui număr de circa 5.000 de ieșeni. Un centru de vaccinare anti-COVID-19 va fi alcătuit dintr-un număr de cabinete aferent unui anumit teritoriu din județul Iași.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments