sâmbătă, aprilie 27, 2024
AcasăCulinarPandișpan cu vișine și 10 ouă. Trucuri simple pentru un desert pufos...

Pandișpan cu vișine și 10 ouă. Trucuri simple pentru un desert pufos și gustos

[ad_1]

Dacă vrem să aducem la masă aromele din vremea copilăriei, putem pregăti acasă un pandișpan cu vișine și 10 ouă. Acesta are o textură pufoasă și moale, iar savoarea deosebită îi va cuceri pe toți cei dragi. Pandișpanul făcut cu vișine și 10 ouă este deliciul perfect la zi de sărbătoare și nu numai. Iată câteva trucuri simple pentru un desert pufos și gustos.

Pandișpan cu vișine și 10 ouă

Atunci când ne dorim să ne răsfățăm papilele gustative cu un desert de casă făcut după rețeta bunicii, ideal este un pandișpan cu vișine și 10 ouă. Acesta este pufos, aromat, iar gustul dulce-acrișor va fi pe placul tuturor celor de la masă.

Pentru acest desert avem nevoie de câteva ingrediente și de un plus de imaginație, iar succesul culinar va fi garantat. Pandișpanul pufos cu vișine și 10 ouă poate fi servit la mesele festive, dar și în momentele în care dorim să ne bucurăm de savoarea unui desert perfect. La fel de bine putem mânca pandișpanul delicios și dimineața alături de o cafea aromată.

Pe lângă acest desert, putem face și o prăjitură negresă cu vișine. Negresa este desertul copilăriei și se face rapid, cu doar câteva ingrediente. Pentru pandișpanul cu vișine trebuie să facem mai întâi un aluat fraged și aerat. Dacă avem în vedere câteva secrete din rețeta bunicii, la final vom obține un desert perfect.

Cum să pregătești cel mai bun pandișpan de casă

Pentru deliciosul pandișpan vom avea nevoie de 10 ouă, 200 g de zahăr, 200 g de făină, 1 pliculeț de praf de copt, esență de vanilie și 1 praf de sare. Mai întâi se separă albușurile de gălbenușuri apoi se mixează albușurile cu un praf de sare. După aceea se adaugă treptat și zahărul în albușuri, iar după ce s-au omogenizat toate ingredientele se adaugă și gălbenușurile.

Ulterior, se încorporează făina și praful de copt în amestecul de ouă. La final se toarnă esența de vanilie. Compoziția de pandișpan se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și unsă cu unt. Se pune pandișpanul la cuptor timp de 35 de minute, până când capătă o culoare aurie deasupra. Se poate verifica dacă este copt suficient aplicând testul cu scobitoarea. Se scoate pandișpanul din cuptor, se lasă la răcit, se pudrează cu zahăr vanilat apoi se feliază pentru a fi servit. Cu siguranță vom obține un desert irezistibil.

Pandișpanul cu vișine și 10 ouă are o textură moale, este aromat, pufos și este ideal de pregătit la mesele festive. Aceest desert le va aminti celor dragi de vremea copilăriei și de rețetele de odinioară ale bunicii. Pentru a oferi pandișpanului un plus de savoare putem adăuga în compoziție cacao, ciocolată topită, scorțișoară, coajă de lămâie sau de portocală, nuci tocate, migdale. Acest desert poate fi servit simplu, cu fructe proaspete, alături de o cafea, cu cremă de vanilie sau frișcă sau se poate folosi ca blat pentru torturi cu cremă. Pandișpanul poate fi ornat cu fulgi de ciocolată, cu fulgi de cocos, cu migdale, miez de nucă sau cu fructe uscate, în funcție de preferințe.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments